Primăria a montat primele separatoare de sens pe Calea Turzii

Primăria a montat primele separatoare de sens pe Calea Turzii
Primele separatoare de sensuri de pe Calea Turzii, pe tronsonul cuprins între străzile Avram Iancu şi Observatorului, au fost montante miercuri dimineaţa. Principalul scop al acestor măsuri este sporirea atenţiei şoferilor, în vederea diminuării numărului de accidente.

În comisia de circulaţie din luna ianuarie 2015 s-a aprobat, la solicitarea politiei municipiului Cluj-Napoca, amplasarea de separatori de sensuri pe axul străzii din curbele de pe Calea Turzii, pe tronsonul cuprins între strada Observatorului şi strada Avram Iancu. În comisie s-a analizat şi propunerea de instalare a unor parapeţi din beton, însă s-a optat pentru amplasarea stâlpilor separatori, întrucât amplasarea unor parapeţi din beton ar fi ocupat o lăţime mai mare din partea carosabilă, ceea ce ar fi necesitat o reorganizare a marcajului existent.

Totodată, reprezentanţii serviciului de Siguranţa Circulaţiei menţionează faptul că montarea separatoarelor de sensuri în curbe nu constituie soluţia de reducere a accidentelor care au avut la bază viteza peste limita regulamentară, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, consumul de alcool. Nici măcar parapeţii de beton nu pot să ofere siguranţă în cazul vitezelor mari. De asemenea, decizia comisiei de circulaţie a avut la bază instalarea unui mobilier care să constituie obstacol fizic vizual care să sporească atenţia conducătorilor auto responsabili.

În timp ce deocamdată au fost montaţi stâlpişori din plastic, Poliţia ar dori în continuare amplasarea unor separatoare din beton, lucru care ar fi posibil abia peste câteva luni, dacă proiectul va fi votat într-o şedinţă a Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei.

 

Comenteaza