Primăria Cluj cumpără dale de 2 mil. euro de la un fost ministru în Guvernul Boc

Primăria Cluj cumpără dale de 2 mil. euro de la un fost ministru în Guvernul Boc

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat borduri și pavele din granit, în valore de 1,8 milioane de euro, de la soția lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei în guvernul condus de Emil Boc (PD-L).

Primăria Cluj-Napoca, prin Regia Autonomă a Domeniului Public, a cumpărat recent, în urma unei licitații publice, "produse din piatră- borduri, pavele din granit" necesare pentru aprovizionarea periodică cu produse din piatră, în vederea efectuării de lucrări de modernizare, reparații și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor și a sistemului rutier de poduri de pe raza municipiului Cluj-Napoca.  

Concret, autoritatea contractantă solicita 4.000 de borduri mari din granit, cu dimensiunile 20 X 25 X 50 centimetri, 200 de metri pătrați de pavele din granit cu dimensiunile 8 X 8 X 8 centimetri, 12.000 metri pătrați de pavele fiamat cu o față cu dimensiunile 40 X 20 X 8 centimetri, 4.000 de bucăți de borduri din granit cu bizot, având dimensiunile 15 X 12 X 50 centimetri, 1.100 de metri pătrați de pavele din granit cu fiamat cu o față, având dimensiunile 49 X 24 X 8 centimetri, 500 de metri pătrați de borduri din granit fiamat cu o față cu dimensiunile 20 X 12 X 8 centimetri și 1.000 de borduri drepte din granit cu dimensiunile 50 X 27 X 8 centimetri.

Prețul de pornire stabilit de autoritatea contractantă era de 8.877.210 lei (fără TVA) fonduri bugetare, iar criteriul de atribuire, conform documentației întocmite, era cel mai bun raport calitate-preț, din care prețul oferit a contat 90% din criteriul de selecție a ofertei câștigătoare, iar restul de 10 procente se refereau la termenul de livrare a produselor. 

Conform SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice), pentru acest contract au fost înregistrate două oferte, iar RADP Cluj-Napoca a declarat câștigătoare oferta depusă de compania bucureșteană SC Adam Stone SA, în valoare finală de 7.587.200 de lei (fără TVA). Contractul are o durată de 12 luni. 

Cine este în spatele Adam Stone SA

Cifra de afaceri Adam Stone SA a fost de 62.171.978 RON în anul 2021, cu un profit de 27.003.975 RON, după 8 ani de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 10%. Adam Stone SA a raportat un număr de 7 angajați în anul 2021, conform termene.ro

SC Adam Stone SRL a fost înființată în data de 26 martie 2014, de persoanele fizice Emilia Florentina Tudorache și Luminița Luțu. SC Adam Stone SRL are sediul social la aceeași adresă, din comuna Chiajna, Șoseaua de Centură nr. 1 Bis, ca și compania SC Theda Mar SA (fosta Titan Mar), deținută de familia fostului primar general al Capitalei și  fost ministru al Economiei din Guvernul Boc, Adriean Videanu.  În prezent, SC Adam Stone SA are un asociat unic, în persoana Tincăi Bălțatu, coacționară cu familia Videanu în Titan Mar SA,iar președintele Consiliului de Administrație este nimeni Miorița Videanu, soția lui Adriean Videanu.

Comenteaza