Primăria Cluj cumpără locuințe mobile pentru adăpost temporar

Primăria Cluj cumpără locuințe mobile pentru adăpost temporar

După locuințe sociale, Primăria Cluj-Napoca cumpără locuințe mobile pentru adăpost temporar. 

Licitația publică privind "achizitia de locuințe mobile (tip container) cu destinația de adăpostire temporară pentru persoanele afectate de urmările unei situații de urgență" a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în 18 iunie 2019. Valoarea contractului este estimată la 287.500 lei (fonduri bugetare), iar termenul limită de depunere a ofertelor este 4 iulie 2019. 

Locuințe sociale de pe piața liberă 

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra apartamente de pe piaţa liberă, pe care le va transforma în locuinţe sociale. "Vom cumpăra de pe piaţa liberă apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, cu destinaţia de locuinţe sociale. Avem un buget pentru acest an între 1-1,5 milioane de euro şi sperăm să putem achiziţiona circa 25 de locuinţe. Anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de 400", au declarat reprezentanții municipalității, în cadrul ședinței forului local administrativ. 

Conform procedurii, la acest demers "poate participa orice persoană fizică sau juridică care doreşte să înstrăineze o clădire, care satisface cerinţele cuprinse în documentaţia pentru achiziţie imobil şi care deţine un titlu de proprietate valabil asupra acesteia".

Boc cere Guvernului PSD locuințe ANL 

Primarul Emil Boc solicită Guvernului Dăncilă să reia construcția de locuințe ANL în oraș, după mai bine de 10 ani. El oferă terenul de pe Valea Gârbăului. "Încă nu am primit niciun răspuns", a punctat edilul. 

Comenteaza