Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR cu 5,8 milioane euro. Boc: "După ce terminăm, o scoatem la piață și poate luăm dublu"

Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR  cu 5,8 milioane euro. Boc: "După ce terminăm, o scoatem la piață și poate luăm dublu"

După lungi discuții, consilierii locali au votat - cu abținerea USR-ului - achiziția clădirii de 7 etaje de pe George Barițiu de la Bănca Comercială Română. Prețul inițial era 6,5 milioane de euro, reprezentanții municipalității punctând că a fost o negociere foarte grea, care a durat aproape 2 luni de zile. 

Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp, regim de înălțime D+P+7etaje. Prețul de vânzare de 5.870.000 euro (nepurtător de TVA) trebuie plătit până în 21 decembrie 2022. Banii provin de la bugetul local. 

"Noi investim, dar nu pierdem banii ăia. După ce ne-am făcut treburile, o scoatem la piață și poate luăm dublu. Mai mulți bani", a punctat Boc. 

Imobilul de pe George Barițiu este clasat drept monument istoric și este compus din:

Demisol: 11 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 1 coridor, lift
Parter: 13 încăperi, 13 ghișee, 2 holuri, 3 lifturi
Etaj I – 14 încăperi, 2 holuri, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj II – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj III – 10 încăperi. 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj IV - 20 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane
Etaj V - 16 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane
Etaj VI - 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 2 balcoane, 3 terase, 1 cupolă, 3 băi
Etaj VII - 14 încăperi, 1 grup sanitar, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane, 3 băi, 1 terasă, 4 cupole

Conform primăriei, achiziția sediului BCR este necesară pentru că municipalitatea are nevoie de spații noi: pentru realizarea metroului se va demola clădirea de pe Moților 7, iar cea de pe Eroilor intră în reabilitare. Centrele și serviciile publice vor fi astfel mutate pe Barițiu. 

"În perioada următoare vom avea 3 dislocări de spații, în care își desfășoară activitatea peste1.400 de persoane și care au program cu publicul. Vorbim despre centrul pentru cetățeni de pe Moților 7, care va fi demolat odată cu demararea proiectului de metrou - pentru stația de metrou și centrul de urgență; clădirea de pe Eroilor este prinsă în proces de modernizare, ceea ce înseamnă mutarea funcționarilor; de asemenea sediul principal al Primăriei, cel în care ne aflăm, are nevoie de consolidarea podului și acoperisului, adică etajul doi trebuie evacuat. Vorbim de un timp de 2 ani de zile, aproape 3 pentru unele spații. Sediul BCR corespune nevoilor noastre.Te muți într-o casă nouă, care are deja configurația propice făcută, cu ghișee pentru public, cu birouri, nu găsești pe piață altă alternativă", a declarat edilul Emil Boc, în iulie 2022.

Comenteaza