Primăria Cluj-Napoca, premiată pentru bugetarea participativă

Primăria Cluj-Napoca, premiată pentru bugetarea participativă

Proiectul de bugetare participativă online, lansat în premieră în România de către Primăria Cluj-Napoca (PCN), a fost premiat.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a premiat, în cadrul conferinței „Rețeaua campionilor în domeniul integrității“ cele mai bune proiecte în domeniul bunei guvernări adoptate sau implementate la nivelul autorităților administrației publice locale și înscrise în cadrul celei de-a doua ediții a competiției cu același nume.

Potrivit MLPDA, pe primul loc s-a situat PCN cu proiectul „Bugetare participativă online". Acesta este un proces derulat de PCN din 2017, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se transformă în realitate.

„Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local. Locuitorii din Cluj-Napoca votează pe un site dedicat aceste proiecte iniţiate de concetăţenii lor”, au explicat reprezentanţii municipalităţii. Cele 15 proiecte câștigătoare în 2019, AICI! 

Pe următoarele locuri s-au clasat Primăria Ciugud („Școala viitorului în mediul rural“), Primăria Iași (Iașiul curat: 100% oameni, 0% deșeuri“); Consiliul Județean Giurgiu ("Scenarii pe teme anticorupție“) ; Primăria Sectorului 3 București („Primăria non-stop“), Primăria Giurgiu („Egalitate de şanse pentru cetăţenii cu dizabilităţi“) și Primăria Râmnicu Sărat („Model al dezvoltării durabile: Sus Râmnicul!“) .

Comenteaza