Primăria Cluj pregătește încă 5 concursuri de soluții. Cu bani europeni

Primăria Cluj pregătește încă 5 concursuri de soluții. Cu bani europeni

Primăria Cluj-Napoca se pregătește să lanseze cinci noi concursuri de soluții. Proiectele, unele în premieră pentru România, ar urma să fie finanțare din bani europeni, în cadrul exercițiului financiar 2021-2027. 

“Avem cinci concursuri de soluții care sunt în derulare, avem alte cinci care se află în pregătire. Sper ca și pentru dumneavoastră să fie o veste bună. De dimineață am definitivat toate proiectele pe perioada următoare și am decis să avem cinci proiecte pe termen scurt, mediu și lung, pe care le vom lansa prin concurs de soluții. Mă refer, în primul rând, la două parcuri importante în oraș, în zone deficitare din perspectiva spațiilor verzi, este vorba despre parcul Bună Ziua și parcul Est, un parc fanion al orașului, atât de așteptat de clujeni. Celelalte trei sunt în pregătire pentru următorul exercițiu financiar european 2021- 2027, care este deja pe picior de pornire, două pentru școli, inițiativă în premieră la Cluj, și unul pentru un Muzeu al Științei, împreună cu o structură internațională care să realizeze acest proiect de anvergură europeană”, a declarat edilul Emil Boc, în cadrul conferinței de presă ce a anunâțat câștigătorii concursului de soluții pentru amenjarea Cetățuii.

Până acum, au fost organizate concursuri de soluții, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților, pentru reabilitarea, modernizarea și amenajarea Turnului Pompierilor, Parcului Feroviarilor, malurile Someșului, strada Mihail Kogălniceanu și Cetățuie. 

Comenteaza