Primăria face recurs la decizia instanţei de sistare a lucrărilor la Polivalentă. Vezi ce motive invocă VIDEO

Primăria face recurs la decizia instanţei de sistare a lucrărilor la Polivalentă. Vezi ce motive invocă VIDEO
Primarul Radu Moisin dezvăluie motivele pe care le va invoca instituţia în recursul împotriva deciziei instanţei, în urma căreia Primăria a dispus întreruperea construirii Sălii Polivalente.

"Un colectiv de colegi analizează şi caută formularea motivelor de recurs. Chiar în această dimineaţă se întâlnesc, şi ieri a avut o întâlnire", a spus el.

El adaugă că decizia instanţei nu a fost comunicată oficial Primăriei, încă, "ceea ce ne dă timp pentru a avea o apărare mai bună".

"Vom merge pe idei de ordin procedural şi de fond. Contrar legii, instanţa de fond s-a pronunţat şi a oferit mai mult decât ce s-a cerut. Totodată, la procesul de fond nu s-a acordat dreptul la contraexpertiză, experţii nu au răspuns la toate obiecţiile. Nu au fost luate în considerare mai multe acte normative depuse în probaţiune", a spus el.

Amintim, instanţa Tribunalului Cluj a dispus în 21 martie admiterea contestaţiei formulate de consorţiul format din companiile ACI, SC Grup 4 Instalaţii, Trustul de Instalaţii Montaj Construcţii, Bogart Construct şi Das Engineering împotriva CON-A, Plan 3 I Ro, Intersport, Nisal şi Dico & Ţigănaş şi Primăriei Cluj-Napoca.  Lucrările la Sala Polivalentă au fost sistate până când va fi lămurită situaţia.

Conform instanţei, s-a dispus şi anularea rezultatului licitaţiei din noiembrie 2010, iar oferta câştigătorului a fost declarată neconformă. Primăria Cluj-Napoca este obligată să reanalizeze şi să reevalueze ofertele depuse la licitaţie. Conform proiectului, Sala Polivalentă va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe două niveluri, precum şi spaţii anexe necesare, de la spaţii de alimentaţie publică la cele exterioare de detentă. În privinţa clădirii, aceasta va avea trei zone relaţionate cu sala principală, respectiv o zonă VIP, o zonă a publicului şi o zonă a sportivilor.

 

Comenteaza