Video Primăria Florești a cumpărat studiul de trafic. Când ar putea fi gata și cât a costat

Primăria Florești a cumpărat studiul de trafic. Când ar putea fi gata și cât a costat
| Foto: Arhiva

Floreștenii trebuie să mai aștepte câteva luni pentru ca studiul de trafic să fie finalizat deoarece acesta trebuie să fie realizat în perioada cea mai aglomerată, adică în toamnă, când va reîncepe școala.

Edilul din Florești, Bogdan Pivariu, a oferit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), ultimele detalii despre mult așteptatul studiu de trafic care ar trebui să soluționeze problema care le dă mari bătăi de cap floreștenilor și celor care tranzitează cea mai mare comună din țară.

„Deja am achiziționat acel studiu de trafic. El este relevant când există aglomerație, când va începe școala. Totuși, deja se lucrează la el, se numără, se studiază mașinile care participă la trafic și atunci când nu este trafic intens, tocmai pentru a se putea oferi concluzii cât mai bune pentru a apărea sensuri unice unde este nevoie, unde sunt străzi înguste, vor apărea trotuare, locuri de parcare.

Ne dorim să eficientizăm traficul din Florești și cu această eficientizare sigur o să apară modernizări ale anumitor străzi. Studiul de trafic este realizat de specialiștii de la Unviersitatea Tehnică. Noi am am avut bugetat pentru acesta 380.000 de lei, și n-a fost nici jumătate din această sumă, tocmai pentru că am găsit diverse formule care au redus costurile”, ne-a declarat Pivariu.

Primarul Floreștiului a mai spus că cea mai relevantă perioadă este când va începe școala, apoi, probabil, de când începe școala, într-o lună, maximum două va fi gata cu tot cu concluziile care se vor pune în practică în anumite zone pentru a eficientiza traficul.

Comenteaza