Primăria pierde la Tribunal procesul privind crematoriul din Mănăştur

Primăria pierde la Tribunal procesul privind crematoriul din Mănăştur
Suspans în procesul privind crematoriul din Mănăştur. Tribunalul Cluj a dat astăzi câştig de cauză firmei RDK Cremation, iar asocierea cu Primăria rămâne valabilă, în primă instanţă. Însă sentinţa e lipsită de forţă până când rămâne definitivă.

 

Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca s-a asociat în octombrie 2011 cu RDK Cremation, firmă care urma să deschidă un crematoriu uman la Cluj-Napoca, în incinta cimitirului Mănăştur. Incineratorul urma să fie amenajat în capela de la intrarea în grădina cimitirului, aflată în proprietatea Primăriei.

Însă proiectul a stârnit ample proteste, iar Consiliul Local a adoptat o hotărâre prin care s-a anulat asocierea cu RDK Cremation. Drept reacţie, firma a acţionat CL în instanţă, solicitând anularea Hotărârii de Consiliu Local (HCL) nr. 1 din 19 ianuarie 2012 prin care s-a renunţat la asociere. În cererea de chemare în judecată, RDK Cremation mai solicită suspendarea respectivei hotărâri până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei, precum şi obligarea CL la plata cheltuielilor de judecată.

Tribunalul Cluj s-a pronunţat astăzi, în primă instanţă, asupra dosarului, şi a decis să admită cererea de suspendare a hotărârii de CL prin care s-a anulat asocierea municipalităţii cu RDK Cremation, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Totodată, instanţa a dispus anularea hotărârii de CL nr. 1 din 19 ianuarie 2012, prin care CL a renunţat la asociere. Judecătorii au respins şi cererile de intervenţie în process formulate de Mitropolia Clujului şi Fundaţia Părinţi Clujeni. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Comenteaza