Primăria şi universităţile caută soluţii pentru “U” Cluj

Primăria şi universităţile caută soluţii pentru “U” Cluj
Universităţile clujene şi municipalitatea se vor reuni pentru a găsi soluţii în cazul în care finanţatorul “U” Cluj, Florian Walter, va renunţa la echipă, transmite edilul Radu Moisin. Acesta mizează inclusiv pe modificarea Legii sporturilor.

Primarul interimar Radu Moisin s-a întâlnit cu finanţatorul Universităţii, Florian Walter, căruia i-a cerut să nu renunţe la echipă, având în vedere că sunt şanse mari să se modifice Legea sporturilor, astfel încât şi municipalitatea să-şi poată permite să contribuie anual la susţinerea clubului cu cel puţin 250.000 de euro. În cazul în care, totuşi, Walter va renunţa la echipă, primăria se va pune de acord cu universităţile clujene pentru a găsi soluţii.

Ideal ar fi ca Walter să vândă mai departe acţiunile unui investitor privat, însă, indiferent ce planuri va avea acesta, se vor găsi soluţii pentru salvarea echipei, este de părere Moisin.

Planurile lui Florian Walter de a-şi muta activitatea la echipa Petrolul Ploieşti au fost admise oficial de către acesta, conform cotidianului Prosport. Totuşi, Walter a informat că rămâne încă acţionar la clubul Universitatea, fără să mai finanţeze, până în momentul în care va găsi un cumpărător. Acest lucru îi determină pe liderii administraţiei locale să îşi facă speranţe că omul de afaceri va reveni asupra deciziei. Primarul interimar Radu Moisin a anunţat că s-a întâlnit cu Florian Walter şi că are încredere că acesta nu va renunţa la Cluj, mai ales dacă va începe şi municipalitatea să contribuie la finanţarea clubului. "I-am spus că a făcut foarte multe pentru echipa Universităţii şi că putem găsi soluţii, dacă Legea sporturilor se va modifica, pentru ca şi municipalitatea să poată contribui financiar la susţinerea echipei. E drept că tot aşteptăm de mai multe luni să se modifice această lege, însă din pricina schimbărilor politice de la nivel central, acum şi cu campanaia aceasta, se pare că mai trebuie să aşteptăm puţin", a spus Moisin.

El a precizat că Florian Walter este nemulţumit de mai multe aspecte, pe care administraţia locală le poate remedia. "În principiu, am putea contribui cu câte 250.000 de lei pe an, însă legea, în forma actuală, ne interzice să finanţăm cluburile private. Or, modificarea legii ne-ar ajuta să sprijinim ambele echipe ale Clujului, atât Universitatea Cluj, cât şi CFR Cluj. Susţinerea noastră cred că va schimba opţiunea domnului Walter", a explicat Moisin. Dacă totuşi Walter va decide să nu se întoarcă la Cluj, se vor găsi, de asemenea, soluţii, este de părere edilul. "Există o uniune a universităţilor clujene care deţin 1% din acţionariatul clubului Universitatea. Noi, primăria, de asemenea deţinem un procent similar, aşa încât ne putem reuni pentru a găsi soluţii. Ideal ar fi să rămânem în parteneriat cu un investitor privat. Însă indiferent care va fi opţiunea domnului Walter, fie de a vinde acţiunile pe care le deţine, de 98%, fie de a se întoarce, cu siguranţă o soluţie de comun acord vom găsi în cel mai scurt timp", a declarat Moisin.

 

 

Etichete
Comenteaza