Primăria va lua un împrumut de 300 de milioane de lei pentru investiţii

Primăria va lua un împrumut de 300 de milioane de lei pentru investiţii
Primăria are nevoie de bani pentru mai multe investiţii. "Numai cu banii, ar trebuie să nu mai curăţăm străzi şi să facem, pe an, un singur obiectiv”, a explicat Sorin Apostu.
Consilierii locali au aprobat, la şedinţa de marţi, contractarea şi garantarea unui credit de 300 de milioane de lei pentru susţinerea mai multor investiţii programate în municipiu.

Primarul Sorin Apostu a explicat că doar anul acesta s-au realizat foarte multe investiţii. “Înainte de 2004 s-au asfalt străzile cu bani de la buget de şase ori şi nu s-a văzut nimic. Noi acum punem o restricţie, ca pe viitor să nu mai cheltuim banii aiurea. Doar anul acesta s-au mansardat 38 de unităţi şcolare şi am creat 80-100 de noi săli de clasă, am construit două pieţe, 47 de străzi noi, am achiziţionat autobuze şi troleibuze, am modernizat iluminatul public. Vrem ca şi la anul să nu mărim taxele, să dăm abonanamente, de aceea avem nevoie să susţine investiţiile din alte surse. Aşa, pe buget, ar trebuie să nu mai curăţăm străzi şi să facem, pe an, un singur obiectiv”, a spus primarul.

Reprezentanţii opoziţiei din Consiliul Local au recomandat executivului o mai bună drămuire a banului public, menţionând că dacă banii erau mai bine cheltuiţi, nu se ajungea la îndatorarea generaţiilor următoare, pe 30 de ani. Mai mult, grupul PNL a cerut chiar diminuarea sumei, însă propunerea nu a fost discutată.


Comenteaza