Primarul Bogdan Pivariu, despre ultimul proiect important din Florești: „Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului”

Primarul Bogdan Pivariu, despre ultimul proiect important din Florești: „Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului”

Comuna Florești face tranziția spre transportul public verde, iar primăria cumpără puncte electrice de încărcare, stații moderne pentru autobuze și automate de bilete.

Primăria Florești, în parteneriat cu primăria municipiului Cluj-Napoca, vor achiziționa 18 autobuze electrice care vor circula în toată zona metropolitană, inclusiv în cea mai mare comună țară. Pe lângă acestea, administrația din Florești mai face o serie de investiții în același domeniu. Edilul Bogdan Pivariu a oferit mai multe detalii:

„Dezvoltăm comunitatea locală și investim în infrastructura viitorului. Floreștiul va avea puncte electrice de încărcare, stații moderne pentru autobuze și automate de bilete.

Investițiile în dezvoltarea durabilă și modernizarea infrastructurii sunt componente esențiale ale administrației noastre locale pentru crearea unei comunități puternice pentru viitor, cu baze solide și etape clar consolidate.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria Florești dorește, în parteneriat cu municipiul Cluj-Napoca, să pună umărul la dezvoltarea sistemului public de transport ecologic, prin achiziționarea de 18 autobuze electrice și 18 stații de încărcare. Astfel, din totalul de 18 stații ce vor fi achiziționate prin Proiect, o stație de încărcare autobuz va fi amplasată pe raza UAT Florești și două stații de încărcare pentru autoturisme.

Investiția suplimentară propusă de către administrația locală a comunei Florești va include în cadrul proiectului: Investiții pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde -ITS/Alte infrastructuri TIC sisteme de transport inteligente:
- două stații de încărcare electrice pentru autoturisme;
- două noi automate pentru eliberarea legitimațiilor de călătorie (inclusiv e-ticketing);
- opt stații moderne pentru transportul în comun;
- dronă pentru supravegherea zonelor cu pericol de calamități naturale;
- șase panouri electrice de informare CTP.

Aceste sisteme constituie bazele pentru consolidarea unei infrastructuri moderne la nivelul comunei, care să facă față ritmului deosebit de alert de dezvoltare locală dar în strânsă legătură cu provocările de mobilitate urbană pe care zona metropolitană în ansamblu le presupune.

Obiectivul principal al proiectului depus spre finanțare în cadrul PNRR vizează asigurarea infrastructurii potrivite pentru transportul ”verde” și îmbunătățirea gradului de mobilitate locală în cadrul comunei Florești și dezvoltarea de servicii specializate ale administrației publice locale, prin achiziția de echipamente și aplicații/tehnologii pentru managementul local”, a transmis primarul din Florești.

Comenteaza