Primarul Clujului: "Va fi un an greu". Câţi bani s-au pierdut la bugetul oraşului / Ce bugetari sunt ameninţaţi de şomaj tehnic

Primarul Clujului: "Va fi un an greu". Câţi bani s-au pierdut la bugetul oraşului / Ce bugetari sunt ameninţaţi de şomaj tehnic
| Foto: Arhiva

Primarul Emil Boc a declarat, la ZIUA LIVE, că bugetul oraşului a fost afectat de pandemia de coronavirus şi că va fi un an greu pentru municipalitate. 

"Nu va fi un an uşor. Multitudinea de proiecte de infrastructură trebuie plătite, plus cheltuielile primăriei. Am căzut în martie cu 7 milioane de lei la venituri şi vorbim doar de jumătate de lună. Să vedem cum va fi în aprilie, care e lună integrală. Să sperăm că din mai se va întrerupe sau se va termina starea de urgenţă şi atunci va reveni activitatea economică, dar vă daţi seama că la nivelul pe care l-am prognozat nu va reveni pentru 2020. Va fi un an greu pentru multitudinea de proiecte şi din pricina cheltuielilor pe care le avem, de la salubrizare, până la alte activităţi care trebuie plătite zilnic", a spus Boc. 

În ciuda greutăţilor financiare, angajaţii din primărie nu sunt ameninţaţi de pierderea locului de muncă. 

"La primărie nu se pune încă problema şomjului tehnic, se pune la unele instituţii subordonate. Mă refer aici de a vedea situaţia care poate să apară la celeltalte instituţii. Noi am aplicat gradarea programului, munca de acasă sau darea concediilor restante. De la creşă, la Polivalentă, de la CTP la Compania de Termoficare, acum se fac analizele şi eu urmează să ne propună. Încă nu am primit nimic", a mai spus primarul. 

 

Comenteaza