Primarul din Cluj: "Până în anul 2030 Pata Rât nu va mai exista"

Primarul din Cluj: "Până în anul 2030 Pata Rât nu va mai exista"

"2030 este anul în care Pata Rât nu trebuie să mai existe", susţine edilul Clujului, Emil Boc. Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterii cu tema "Locuire", privind noua strategie de dezvoltare a oraşului şi a zonei metropolitane, pentru următorii 10 ani.

„Prin dezvoltarea politicilor de integrare, învăţământ, locuire este ca în 2030 Pata Rât să nu mai existe. Este un angajament al nostru și sper și al administrației metropolitane, care să fie realizat cu pași concreți. Deja am făcut câțiva pași. Populația de la Pata Rât prin diverse programe naționale, europene și norvegiene au avut case în Cluj-Napoca și în zona metropolitană. Construind şi integrând, oamenii trebuie să aibă acces la un trai decent prin educaţie, locuire şi locuri de muncă. Nu voi mai lăsa să se realizeze acolo constucţii improvizate”, a declarat primarul.

Pata-Rât este locul pe care se află amplasată rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca. Denumirea locului provine de la satul învecinat, Pata. La Pata Rât locuiesc aproximativ 1.500 de romi, o parte dintre ei evacuați ilegal de autoritățile din Cluj

Comenteaza