Breaking news Primarul Floreștiului a semnat autorizația de construire pentru începerea lucărilor la primul tronson al centurii metropolitane: „Un proiect de modernizare vital pentru comunitatea noastră”

Primarul Floreștiului a semnat autorizația de construire pentru începerea lucărilor la primul tronson al centurii metropolitane: „Un proiect de modernizare vital pentru comunitatea noastră”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Lucrările vor începe vineri, 24 mai 2024, cu relocarea rețelelor edilitare între km 483+280 și km 483+655, a anunțat edilul Bogdan Pivariu.

Edilul celei mai mari comune din țară susține că această etapă este crucială pentru pregătirea terenului pentru modernizarea drumului și va include relocarea rețelelor de gaze naturale, telecomunicații, electricitate și apă-canal.

Am semnat autorizația de construire pentru începerea lucărilor la primul tronson al centurii metropolitane, un proiect de modernizare vital pentru comunitatea noastră.

Modernizarea drumului DN1 de la km 481+500 la km 483+655 (ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență) va aduce o serie de îmbunătățiri importante, inclusiv extinderea la trei benzi pe sens, una dedicată transportului public și vehiculelor speciale, precum poliția, salvarea și pompierii. De asemenea, se vor realiza lucrări impresionante, precum podul peste Valea Gârbăului și pasajele pentru pietoni și accesul la giratoriu.

Proiectul va include și facilități pentru bicicliști și pietoni, cu piste dedicate și trotuare pe ambele părți ale drumului. De asemenea, se va reloca o serie de rețele importante, precum cele de telecomunicații, electrice, gaze naturale și apă și canalizare, pentru a asigura o infrastructură modernă și durabilă.

Lucrările vor începe în data de 24.05.2024, cu relocarea rețelelor între km 483+280 și km 483+655. Această etapă este crucială pentru pregătirea terenului pentru modernizarea drumului și va include relocarea rețelelor de gaze naturale, telecomunicații, electricitate și apa canal”, a transmis Bogdan Pviariu.

CENTURA METROPOLITANA

SC Viarom Construct SRL, în asociere cu SC Electrogrup SA a câștigat licitația pentru primul tronson al centurii. Termenul de execuție este de 14 luni, plus 6 luni de proiectare. Au fost 6 ofertanți la această licitație.

În prima etapă este prevăzută legătura Centurii Metropolitane Cluj-Napoca cu viitorul Spital Regional de Urgență.Profilul șoselei la racordările cu DN 1 și DN 1 C este de Drum Național cu o bandă/ sens, dar la intersecțiile cu nodurile rutiere platforma se lărgește la două benzi/ sens, banda suplimentară fiind pentru accelerare/ decelerare. Lățimea platformei drumului în cale curentă este de 23 metri, profil de drum expres, 2X7 metri, o zonă mediană de 4 metri cu benzi de ghidaj și parapete de protecție, iar lățimea acostamentelor este de 5 metri (2X2,5 metri). Accesul la spital se va face direct din DN1, dar și prin spate pe la mall-ul VIVO printr-o bretea sencudată. De asemenea, DN1 va fi lărgit la 6 benzi: 4 de circulație, 2 pentru autobuze, SMURD, pompieri, piste de biciclete de 3 m lățime.

Centura Metropolitană Cluj-Napoca va avea în total 42 de kilometri și o durată de realizare de 4 ani (fiecare etapă). Pe traseul principal și pe drumurile de legătură sunt prevăzute 5 tuneluri de tip cut&cover respectiv galerie cu forare subterană. Pentru prima etapă de realizare a Centurii Metropolitane este prevăzută o lungime de 23,67 km și aproape 20 de kilometri de drumuri de legătură, iar pentru etapa II 18,6 kilometri și aproape 14 kilometri drum de legătură.

Comenteaza