Video Primarul Floreștiului: „Vinerea Verde este o mică parte din ce înseamnă puzzle-ul pentru diminuarea traficului”

Primarul Floreștiului: „Vinerea Verde este o mică parte din ce înseamnă puzzle-ul pentru diminuarea traficului”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Programul inițiat de primăria municipiului Cluj-Napoca - „Vinerea Verde”, în care oamenii pot călători gratuit vinerea pe mijloacele de transport în comun din oraș, a fost adoptat și de cea mai mare comună din țară.

Edilul Floreștiului Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre debutul programului Vinerea Verde în comuna clujeană, care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

Pot spune că vinerea trecută am avut o încărcare de 10% a autobuzelor, ceea ce înseamnă o scădere semnificativă a mașinilor din trafic. În urmă cu două săptămâni a fost puțin mai mult. Este un proiect pe care ni l-am dorit cu toții. Bună parte din timp infrastructura nu ne-a permis să luăm această decizie tocmai pentru a nu rata efectul acestui proiect.

Odată cu finalizarea lucrării de pe strada Eroilor și finalizarea altora șantiere am luat decizia de a implementa acest proiect. Eu cred că ne îndreptăm cu pași repezi spre un transport public civilizat. Mai ales că avem multe proiecte de infrastructură care vor reduce timpii din trafic.

Avem în plan și achiziția de autobuze electrice pentru Florești și toată zona metropolitană. De asemenea, modernizăm casele de bilete. Proiectul Vinerea Verde este o mică parte din tot ceea ce înseamnă puzzle-ul pentru rezolvarea sau diminuarea traficului. Acesta se va diminua treptat cu fiecare măsură pe care o luăm”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Începând de vineri, 3 martie 2023, liniile Floreștiului care au intrat în programul Vinerea Verde sunt:

- M21: Bucium - Florești Cetate;
- M22: Bucium - Șesul de Sus;
- M23: Calea Florești - Luna de Sus;
- M24: Bucium - Florești/Fermă;
- M25: Bucium - Tăuți;
- M26: Cluj-Napoca- Florești Cetate.

Comenteaza