Primele contururi imobiliare în Sopor. Cartierul „de la zero” își începe transformarea

Primele contururi imobiliare în Sopor. Cartierul „de la zero” își începe transformarea

Primăria Cluj-Napoca a încheiat consultările referitoare la masterplanul Sopor, iar documentația este pe cale să fie aprobată.

Primarul Emil Boc a anunțat că masterplanul pentru primul cartier construit de la zero în Cluj-Napoca în ultimele trei decenii va primi aprobarea în acest an, după finalizarea tuturor etapelor de dezbatere.

După aceasta, municipalitatea va introduce o "taxă de urbanizare" pentru a susține inițial facilitățile publice esențiale pentru funcționarea cartierului: infrastructură rutieră și instituții de învățământ preșcolar și preuniversitar.

„În 2024 se aprobă PUZ-ul în formă finală, pentru că s-au epuizat practic toate etapele de consultare, câte au fost necesare, după care vom stabili o taxă de urbanizare, pentru că acolo trebuie înainte realizat drum, creșă, școală, grădiniță, parc.

Nu poți să faci un cartier în care prima dată construiești și apoi te întreb, oare unde sunt drumurile, unde școala, creșa, grădinița. Se va stabili acest mecanism, după care pe PUZ-uri individuale se va putea construi”, a declarat Emil Boc, săptămâna trecută, într-o conferință de presă.

Comenteaza