Primele scaune au fost montate astăzi pe "Cluj Arena". Vezi cum arată GALERIE FOTO/VIDEO

Primele scaune au fost montate astăzi pe
Instalarea scaunelor de pe viitorul stadion "Cluj Arena" a început astăzi.

"Scaunele vor fi instalate pe toată arena şi după ce vor termina (cei care le confecţionează şi cei care le montează, n.red.) cu aceste scaune se va vorbi şi de celelalte, VIP, fotolii. Sunt primele scaune aduse în cursul zilei de ieri. Ele vor mai suferi unele retuşuri, în funcţie de modul în care vor fi instalate, vor intra într-un proces în următoarele săptămâni şi există un grafic pe care firma din Orăştie (cea care realizează scaunele, n.red.) şi l-a asumat împreună cu consorţiul care construieşte stadionul", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Până săptămâna viitoare vor fi montate primele 200 de scaune, ele fiind realizate de o firmă românească din localitatea Orăştie. Garanţia scaunelor este de 15 ani, timp în care compania respectivă va asigura şi partea de service a scaunelor.

Primele scaune de pe Cluj Arena au fost prezentate astăzi în cadrul unui tur pentru presă organizat de administratorul arenei sportive, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. Comparativ cu imaginile pe care le puteţi urmări în fotografii şi în clipuri video, scaunele vor fi uşor mai ridicate şi vor avea culoarea gri, de diferite nuanţe.

Următorii paşi în privinţa lucrărilor constau în continuarea acoperirii stadionului, finalizarea degivrării - încălzirea pe perioada friguroasă - instalaţiile şi arhitectura din interiorul stadionului, respeectiv în final, pista de atletism, conform lui Ioan Aşchilean. acţionar al ACI, companie care coordonează consorţiul de firme care construiesc viitorul stadion.

Preşedintele CJ a precizat că în perioada de un an şi jumătate cât s-a lucrat efectiv la stadion, în condiţiile în care au fost şi perioade în care nu s-a putu lucra, "rezultatele sunt spectaculoase", fiind cel mai ieftin stadion construit de la 0 în Europa în acest moment, deşi calitatea va fi la fel ca a oricărui stadion "elit" care se construieşete în prezent pe continent.

"De la început când am participat la licitaţie am dorit ca acest stadion să fie construit integral de firme româneşti. Sigur că până la urmă am găsit partenerul din Orăştie care să poată produce (scaune, n.red.) la nivel de calitate cel puţin ca al celor din Europa şi se numeşte Chimica Orăştie", a precizat Ioan Aşchilean.

Faptul că scaunele sunt produse în România prezintă avantajul că acestea vor putea înlocuite uşor în caz de nevoie, a precizat preşedintele CJ, Alin Tişe, a sub

Urmăriţi mai jos o Galerie VIDEO care cuprinde precizări referitoare la amplasarea scaunelor pe "Cluj Arena", la designul scaunelor dar şi referitor la celelalte lucrări de la stadion. Puteţi urmări şi modul în care a fost testată rezistenţa unuia dintre scaune.

 

 

 

Etichete
Comenteaza