Profit de 1.7 milioane de lei pentru BT Arena, grad de ocupare de 90 la sută. Ionuț Rusu: "La fel ca înainte de pandemie''

Profit de 1.7 milioane de lei pentru BT Arena, grad de ocupare de 90 la sută. Ionuț Rusu: "La fel ca înainte de pandemie''

Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023 al Societății Sala Polivalentă S.A. Directorul acesteia a vorbit despre evenimentele și profitul din anul în curs. 

"Cifra de afaceri a Sălii Polivalente a crescut în 2023 față de 2022 cu aproximativ 1 milion de lei, adică peste 15%. Estimăm că și profitul pentru anul 2023 va fi de peste 1.7 milioane de lei, o creștere cu aproximativ 5%. În cursul anului 2023, am încheiat investiția în ceea ce privește parcarea subterană, a prevăzut upgradarea aparaturii și a da un user friendliness utilizatorilor. Pe viitor, ne vom concertra pe ceea ce privește consumul de energie electrică și un proiect viitor ne dorim să fie upgradarea panourilor fotovoltaice. Suntem în diferite faze procesuale ale licitației. Ca și calendar de evenimente, îl stabilim în luna ianurie și februarie a anului viitor, fiindcă așteptăm calendarul de evenimente sportive pentru a avea un echilibru. Cele artistice vor fi cel puțin la nivelul anului 2023. Gradul de ocupare al anului 2023 va fi cuprins între 85-90 la sută, la fel ca înainte de pandemie. Nu prevedem majorări de tarife", a declarat directorul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, Ionuț Rusu. 

Societatea Sala Polivalentă SA, cea care administrează BTarena, a înregistrat la finele anului trecut venituri totale de 5.570.000 de lei, cu 363.000 de lei mai mult decât s-a estimat prin bugetul rectificat, și un profit brut de 1.745.000 de lei, cu 426.000 de lei mai mult decât estimarea.

În anul 2022, au fost organizate 48 de evenimente cultural-artistice, târguri, expoziții, campionate, festivități de absolvire, examene admitere etc., aici incluzând concerte ale unor artiști precum Sting sau Al Bano & Romina Power, Campionatul European U21 la tenis de masă, World Challenge Cup la gimnastică ritmică, Transylvania Open 2022,  la care se adaugă meciurile echipei de baschet “U”-BT din campionatul intern, Champions League și 7days EuroCup. Astfel, a rezultat un grad de ocupare 85 la sută.

De altfel, de partidele pe care echipa de baschet le-a disputat în sferturile de finală ale Champions League, împotriva germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg, se leagă și recordul de spectator înregistrat vreodată la un sport de sală din România: peste 10.000 de spectatori.

Din 2023, BTarena beneficiază de un sistem de iluminat de ultimă generație, identic cu cele instalate pe Allianz Arena (Germania) sau Amsterdam Arena (Olanda). Printre cele mai importante noutăți se numără creșterea nivelului de iluminat de la 1400 la 3500 de lucși pentru a corespunde transmisiilor la calitate UHD (4K), dar și instalarea a 88 de proiectoare RGBW LED UNIflood, produse de Philips Signify, care se pot programa pentru show-uri de lumină dinamice, integrate și sincronizate cu muzica.

Tot în acest an, parkingul de sub BTarena a fost dotat cu un nou sistem inteligent de citire a numerelor de înmatriculare, astfel încât experiența vizitatorilor să fie cât mai bună, iar timpii de așteptare pentru intrare și ieșire să fie scurtați. În același timp, posesorii de mașini electrice beneficiază de noi stații de încărcare, bazate pe ultimele tehnologii în domeniu.

Etichete
Comenteaza