Profit de peste 1 milion de lei pentru BT Arena în an de pandemie. Anul acesta se modernizează parcarea

Profit de peste 1 milion de lei pentru BT Arena în an de pandemie. Anul acesta se modernizează parcarea

Deși a fost pandemie de COVID, BT Arena a făcut profit în 2021. Pentru anul în curs, pe lângă reluarea evenimentelor sportive și culturale, conducerea va demara și modernizarea tehnologiei din parcarea subterană.

''Din martie 2020, activitatea noastra a fost influentata de pandemia de COVID, veniturile noastre nu au mai existat timp de cateva luni, insa pe parcursul relaxarii restrictiilor am inceput sa organizam evenimente sportive cu spectatori.

Anul 2021 a fost o provocare pentru noi, pentru a ne putea reaseza si a ne regandi business-ul si a completa sursele de venit pe care le-am pierdut din concerte si targuri, cu cele din evenimente sportive, din spatiile comerciale inchiriate, parking, publicitate, ca sa acoperim cheltuielile. Am reusit sa incheiem anul 2021 cu un profit de peste 1 milion de lei, o crestere cu peste 50% a veniturilor preconizate. Am avut si o crestere cu 11% a cheltuielilor.

Estimam ca pentru 2022 vor creste cheltuielile, mai ales cele de exploatare, pe fondul cresterii pretului la energie, gaz etc., pe care incercam sa le combatem prin infrastructura de care dispunem, panouri solare si fotovoltaice, care ne permite sa iluminam pe timp de zi sala, la antrenamente sau repetitii. De asemenea, din martie 2022 programam evenimente cu 100% din capacitate, avem concertele Sting, Albano, Discoteca 80 si, posibil spre final de an, Andre Rieu, trendul de crestere a veniturilor este unul continuu.

Pentru 2022 am prevazut si o investiite in parcarea subterana, retehnologizarea accesului in parcare, automate de plata, o aplicatie de pe care sa platesti, camere RPL, care citesc numerele de inmatriculare ale masinilor. In fiecare an, dorim sa venim cu invesitii care sa ajute la dezvoltarea obiectivului'', a declarat directorul BT Arena, Ionuț Rusu.

BT Arena poate găzdui 7.227 spectatori la jocurile de echipă în sală, 9.700 spectatori la meciurile de box și până la 10.000 de spectatori pe gradene și în picioare la concerte.

Comenteaza