Proiect controversat lângă Cluj-Napoca. A enervat-o la culme pe primărița din Chinteni

Proiect controversat lângă Cluj-Napoca. A enervat-o la culme pe primărița din Chinteni

Un proiect care prevede construirea unei clădiri comerciale și de depozitare, situat la intrarea în comuna Chinteni, a adus o adevărată dezbatere în comisia de urbanism a județului Cluj. 

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 24 martie 2022, pe ordinea de zi a fost și proiectul: ELABORARE PUD PT CONSTRUIREA OBIECTIVULUI: CLĂDIRE PENTRU COMERȚ CU AMĂNUNTUL, BIROURI ȘI DEPOZITARE PRODUSE FINITE, ÎMPREJMUIRE TEREN, RACORDURI, BRANȘAMENTE, în comuna Chinteni.

Proiectantul Ciprian Șimon a făcut o scurtă prezentare a planului urbanistic de detaliu, precizând că este vorba de o revenire în comisie, terenul fiind situat la intrarea în comuna Chinteni dinspre Cluj-Napoca, iar spațiul va funcționa ca un mixt între clădire de birouri, comerț cu amănuntul și depozitare.

De asemenea, potrivit arhitectului, terenul vizat are aproximativ 1.900 de metri pătrați și se vor amenaja 9 locuri de parcare în incintă respectând necesarul de parcaje al clădirilor comerciale, iar intrarea şi ieşirea din incintă se vor face cu faţa, în interiorul proprietăţii existând suficient loc pentru întoarcere.

Primărița din Chinteni se opune categoric

Magdalena Lucia Suciu, edilul comunei Chinteni, s-a „poziționat” împotriva proiectului, din mai multe motive:

„Certificatul de urbanism a fost emis de Consiliul Județean în perioada în care postul nostru era liber, deci cred că este o scapăre a colegilor de la Cluj. Dacă aruncăm o privire pe PUG-ul comunei, vedem că avem mai multe restricții. Acolo este un sens giratoriu de care nu s-a ținut cont deloc. 

Nu-mi vine să cred că putem prezenta o asemenea clădire într-o zonă inundabilă în proporție de 80%. Nu avem reglementate căile de acces. În zonă avem centrul de informare turistică, viitorul aqua park și sala de sport. Este o zonă turistică, nu putem aproba un spațiu de depozitare.

Consiliul Local Chinteni, doar pentru că este o zona inundabilă, nu vom da aviz favorabil pentru această cladire. Cum să construim un asemenea mastodont într-o zona turistică?! Nu vreau să ne dezvoltăm așa. Sunt alte zone care se pretează pentru asemenea construcții”, a explicat Lucia Suciu.

Proiectul a fost pus „pe hold”

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a propus o amânare a proiectului până când cele două părți (primăria Chinteni și beneficiarul,- n.red.) vor ajunge la un consens și până când se va obține avizul de la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Astfel, proiectul a fost amânat, stârnind nemulțumirea proiectantului Ciprian Șimon, fiind deja vorba de o revenire în Comisia de Urbanism a județului.

Comenteaza