Proiect european de 3,8 milioane de lei finalizat de Consiliul Judeţean Cluj FOTO

Proiect european de 3,8 milioane de lei finalizat de Consiliul Judeţean Cluj FOTO
Forul administrativ judeţean a anunţat miercuri încheierea în această lună a unui proiect cu finanţare europeană.

Este vorba despre modernizarea şi dotarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu, în valoare totală de 3,8 milioane de lei, din care contribuţia financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 3,7 milioane.

Acesta este unul din puţinele proiecte cu fonduri europene finalizate de CJ Cluj până acum în acest mandat. Cel mai important proiect al judeţului, Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, se află în mare întârziere şi nu va gata decât în 2017.

Unul din obiectivele proiectului a fost îmbunătăţirea standardului de viaţă a tinerilor cu dizabilităţi neuropsihice severe instituţionalizaţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu prin reabilitarea şi modernizarea spaţiului aferent

Clădirea în care funcţionează acest centru se afla înainte de modernizare într-o stare jalnică. (foto). Timp de 22 de luni cât a durat implementarea proiectului, la acest centru s-au făcut investiţii în infrastructură şi echipamente, modernizarea spaţiilor de cazare şi a spaţiilor comune (foto).

Pe lângă dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, au mai fost amenajate două săli de ergoterapie, sală de sport, sală de relaxare şi petrecere a timpului liber, sală de meloterapie, cabinet psihopedagog, cabinet psiholog, cabinet terapie de grup, cabinet de kinetoterapie.

Beneficiarii direcţi ai proiectului de modernizare a centrului din Jucu sunt 50 de tineri cu dizabilităţi neuropsihice severe, cu vârste peste 18 ani dar şi angajaţii acestei instituţii.

Comenteaza