Proiect în premieră națională, lansat la Cluj / Cum colectăm medicamentele expirate sau nedorite

Proiect în premieră națională, lansat la Cluj / Cum colectăm medicamentele expirate sau nedorite

Mai multe instituții clujene au semnat, joi, în premieră naţională, un protocol de colaborare care are în vedere creşterea accesului populaţiei la informaţii despre colectarea responsabilă a medicamentelor. Proiectul presupune și o campanie de informare pe această temă.

Instituțiile implicate în program sunt Colegiul Farmaciştilor Cluj, Direcţia de Sănătate Publică, Casa de Asigurări de Sănătate, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca.

Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor au explicat că, practic, prin această inițiativă, clujenii vor fi învățați să depună mdicamentele la punctele de colectare amenajate la spitale, în loc să le arunce la gunoi.

„Este responsabilitatea noastră, a Colegiului Farmaciştilor, să contribuim activ la promovarea acestei campanii de informare, sprijinită de autorităţile judeţene şi locale. Scopul nostru comun este de a educa populaţia pentru a nu arunca medicamentele la coşul de gunoi de acasă şi de a le depune la punctele de colectare amenajate la spitale. De acum înainte există soluţii sigure, iar noi vom fi alături de cetăţeni pentru a facilita acest proces, contribuind astfel la protejarea mediului şi sănătăţii publice", a declarat, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj, conf. dr. Elena Dinte, într-o conferinţă de presă.


Astfel conform campaniei, pe uşile farmaciilor clujene vor fi afişate spitalele care colectează medicamentele şi alte informa ţii necesare cetăţenilor pentru colectarea medicamentelor expirate sau pe care vrem să le aruncăm.

De asemenea, obiectivele campaniei mai includ informarea populaţiei privind locaţiile punctelor de colectare amenajate la spitalele publice şi private, amplasate în instituţiile partenere şi în farmaciile din judeţul Cluj; promovarea consumului raţional de medicamente şi educarea populaţiei cu privire la riscurile generate de eliminarea necorespunzătoare a produselor farmaceutice; îmbunătăţirea sănătăţii publice prin reducerea contaminării mediului şi a riscului de apariţie a bacteriilor rezistente la antibiotice.

Comenteaza