(PROPUNERE) De pe Câmpului în centru, prin cimitir și campusurile universitare

(PROPUNERE) De pe Câmpului în centru, prin cimitir și campusurile universitare

După pasarela pietonală peste Calea Turzii, un deputat de Cluj vine cu o altă propunere pentru mobilitatea clujenilor. De această dată din cartierul Mănăștur spre centru. 

"Zona Câmpului, că nu i se poate spune cartier, e alt exemplu de urbanism haotic al administrației Boc. Fără creșe, grădinițe, școli, fără spații publice verzi ori centre comunitare, fără trotuare ori piste de biciclete. Putem remedia parțial răul facut printr-o mobilitate mai sănătoasă la traficul auto.

Dar pentru asta trebuie să înverzim și să accesibilizăm cimitirul Mănăștur, dar și să permitem accesul prin campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), cu ieșire spre strada Hasdeu, cu o pistă de biciclete și un coridor pietonal, care ajunge până în centru, pe Clinicilor, via campus Hasdeu.

Trebuie studiat și în ce măsură se poate folosi ca spațiu verde, culoar pietonal și ciclist Pârâul Popii care ajunge până la Platinia", spune Adrian Dohotaru, deputat independent de Cluj. 

VEZI ȘI Pasarela pietonală peste Calea Turzii, readusă în discuție de un deputat de Cluj

Propuneri pentru Palacsoy, Grădina Botanică sau Parcul Babeș

Reprezentanții Asociației Societate Organizată Sustenabil S.O.S au propus, la ședința Consiliului Local din iulie, un parteneriat public - public pentru deschiderea bazei de cercetare Palacsoy, administrată de USAMV, iar în Zorilor, deschiderea Grădinii Botanice și a Campusului USAMV.

De asemenea, s-a cerut renunțarea la garduri în Parcul Iuliu Hațieganu (Babeș). Primarul Clujului s-a arătat deschis propunerii, cu precizarea că există probleme de natură juridică legate de proprietatea terenurilor.

Comenteaza