Propunere pentru consulul Ungariei, la Cluj: deschiderea unei rute aeriene directe spre Budapesta

Propunere pentru consulul Ungariei, la Cluj: deschiderea unei rute aeriene directe spre Budapesta
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a primit astăzi vizita noului consul general la Ungariei la Cluj, Magdo Janos cu care a discutat despre potenţiale proiecte care să fie derulate în parteneriat.Astfel, s-a pus problema deschiderii unei rute aeriene directe Cluj-Napoca-Budapesta.

În cadrul întâlnirii, s-a mai discutat despre dinamizarea schimburilor economice bilaterale şi atragerea de noi investitori, depunerea în comun a unor proiecte cu finanţare europeană de către instituţiile aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean şi instituţii omoloage din Ungaria, efectuarea de diverse schimburi de experienţă sectoriale, cât şi atragerea de turişti maghiari în judeţul Cluj.

 

"Ne bucură faptul că una dintre primele vizite de lucru ale noului consul general al Ungariei la Cluj a fost întreprinsă la Consiliul Judeţean Cluj. Acest fapt demonstrează importanţa pe care judeţul nostru, model de bune practici în ceea ce priveşte multiculturalismul şi convieţuirea multietnică, o va avea în cadrul demersurilor domniei sale de aprofundare a colaborării româno-maghiare, în beneficiul reciproc al ambelor părţi", a declarat Horea Uioreanu.

Consulul general al Ungariei la Cluj, Magdo Janos, are 42 de ani şi s-a născut în Braşov, unde a şi locuit până în anul 1990, când a plecat în Ungaria. Şi-a făcut studiile la Budapesta şi Bon şi a intrat în Ministerul de Externe al Ungariei în anul 2001, fiind diplomat de carieră. Magdo a mai deţinut funcţii diplomate la Berlin şi Atena.

Comenteaza