Propunere pentru decongestionarea traficului: amenajarea unei parcări sub podul din Mărăşti

Propunere pentru decongestionarea traficului: amenajarea unei parcări sub podul din Mărăşti
Lipsa acută de parcări se află mereu pe agenda cetăţenilor. Lună de lună, clujenii vin cu diferite soluţii pentru a rezolva această problemă. Cea mai nouă astfel de propunere aparţine unui consilier local.

Liberalul Ioan Bîldea a solicitat Serviciului siguranța circulației urbane din cadrul Primăriei Cluj-Napoca să analizeze propunerea de amenajare a unor locuri de parcare sub Podul Mărăști, după modelul amenajării din cartierul Mănăștur, de sub Podul Calvaria. De asemenea, cere interzicerea fermă a parcării pe breteaua de urcare dinspre str. Ialomiței spre str. Aurel Vlaicu.

"Solicit acest lucru deoarece mașinile care parchează în mod regulat pe breteaua de urcare dinspre ieșirea de sub pod spre strada Aurel Vlaicu blochează o bandă de mers, iar la orele de vârf coada de mașini este atât de lungă încât se blochează și micul sens giratoriu de la intersecția străzilor Ialomitei și Dâmboviței, ceea ce duce la blocarea întregii zone", susţine Bîldea.

Consilierul consideră că situaţia s-ar putea îmbunătăți dacă s-ar elibera sensul de mers de maşinile parcate pe breteaua de urcare, iar ca alternativă pentru parcare să fie oferită zona de sub pod.

Comenteaza