Propunere: se vrea premierea celor mai importanţi contribuabili la bugetul local

Propunere: se vrea premierea celor mai importanţi contribuabili la bugetul local
În contextul în care municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat drept al doilea oraş din ţară atractiv pentru afaceri, un consilier local cere premierea simbolică a celor mai importanţi contribuabili la bugetul local.

Propunerea a fost înaintată de liberalul Ioan Bîldea, care solicită Biroului de Relații externe și investitori din cadrul Primăriei Cluj-Napoca să analizeze oportunitatea organizării unui eveniment anual în cadrul căruia să fie premiate simbolic companiile private care s-au remarcat în anul precedent în viața orașului.

Mai precis, el doreşte premierea celor mai importanți contribuabili la bugetul local, a companiei sau a companiilor care au investit considerabil în municipiu, precum și a celor care s-au remarcat din punct de vedere al responsabilității sociale.

"De multă vreme, Clujul este în topul celor mai bune orașe din Romania pentru afaceri, ba chiar a depășit Bucureștiul. Drept urmare, consider că premierea simbolică ar fi un semn de recunoștință din partea municipalității față de mediul local de afaceri, a cărui atractivitate și calitate crește de la an la an", susţine el. 

Pentru identificarea primilor 10 contribuabili privați la bugetul local Bîldea sugerează utilizarea datelor de la Direcția economică, pentru găsirea celor mai importante investiții ale anului precedent propune folosirea datelor de la Biroul relații externe și investitori, iar pentru identificarea companiilor care s-au evidențiat prin implicarea în diferite proiecte sociale indică spre Direcția de asistență socială.

Comenteaza