Puterea rețelelor de socializare. Un indicator din Dej a fost mutat după o poză publicată pe Facebook

Puterea rețelelor de socializare. Un indicator din Dej a fost mutat după o poză publicată pe Facebook
| Foto: dejeanul.ro

O poză cu un indicator rutier montat la intersectia strazilor Gutinului si Eroilor din Dej a creat controverse în mediul online. 

Cei care au publicat fotografia pe Facebook au criticat modul in care a fost montat acel indicator de orientare catre Cluj-Napoca, deoarece a fost pus exact in mijlocul unui trotuar.

Deasupra indicatorului de orientare a fost montata si o oglinda rutiera, pentru ca soferii care coboara de pe strada Eroilor sa se poata asigura. Amplasarea indicatorului in acel loc a fost aprobata in comisia de sistematizare a circulatiei, iar inaltimea lui era peste inaltimea oricarui pieton.

Chiar si asa, dupa o serie de nereguli vizibile la tot pasul pe santierele din Dej, criticile despre amplasarea indicatorului in mijlocul trotuarului par sa fi fost picatura care a umplut paharul.

In aceasta dimineata, trei angajati ai Primariei Dej au fost trimisi la fata locului pentru a rezolva problema. Planul era ca oglinda sa fie inlaturata, iar indicatorul de orientare catre Cluj-Napoca sa fie ridicat jumatate de metru,  pana in capatul de sus al celor doua bare care il sustin. Totul parea o operatiune extrem de simpla, insa doar in cazul in care angajatii SADP ar fi avut si o scara.

In timp ce doi muncitori faceau “calcule” si masurau din priviri indicatorul pe toate partile, cel care ii coordona dadea telefoane si incerca sa faca rost de o scara.

Pe langa asfaltarea strazilor, dotarea cu indicatoare rutiere, semaforizarea multor intersectii si implementarea unui sistem de supraveghere a traficului rutier, fac parte din proiectul de mobilitate urbana in valoare de peste 8,5 milioane de euro, potrivit dejeanul.ro.

Comenteaza