RAPORT Curtea de Conturi. Premii nelegale de peste 13,5 milioane de lei la Primăria Cluj

RAPORT Curtea de Conturi. Premii nelegale de  peste 13,5 milioane de lei la Primăria Cluj

Camera de Conturi a constatat că s-au făcut plăţi nelegale de peste 13,5 milioane de lei reprezentând drepturi salariale acordate în 2017, la Primăria Cluj-Napoca, fiind vorba, în special, de stimulente sau premii.

Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj au fost efectuate plăţi nelegale pentru ore prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care nu se lucrează.

„La nivelul Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Cluj-Napoca au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaţilor din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care unii angajaţii ai entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscale, suma depăşind 7 milioane de lei. De asemenea, au fost plătite nejustificat din bugetul local, drepturi de personal, reprezentând premii şi respectiv ore prestate în afara programului normal de lucru, sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, plăţi care exced cadrului legal aplicabil, în sumă de 1,39 milioane de lei”, se arată în documentul citat de MEDIAFAX.RO. 

În raport se menţionează şi faptul că, în anul 2017, până la aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, au fost efectuate plăţi nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaţilor Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, Centrului Bugetar de Administrare Creşe Cluj-Napoca prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condiţiile în care angajaţii entităţii nu aveau atribuţii şi nu au contribuit la administrarea creanţelor fiscal, în sumă de 5,1 milioane de lei.

VEZI ŞI Salarii mai mari din 2019! Bugetari de la LUX la Cluj-Napoca: 8.650 de lei un poliţist local, 4.429 de lei un şofer

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că raportul Camerei de Conturi Cluj va fi analizat, iar în măsura în care există concluzii care nu sunt în concordanţă cu punctul de vedere al instituţiei, se va acţiona procedural.

Raportul Camerei de Conturi Cluj mai relevă că, în anul 2017, prejudiciile aduse bugetelor locale din judeţul Cluj sunt în cuantum estimat de peste 33 milioane de lei fiind cauzate în principal de nerespectarea prevederilor legale privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nerespectarea prevederilor legale referitoare la modul de atribuire şi de administrare a contractelor de achiziţii publice, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea si decontarea finanţărilor nerambursabile, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea şi justificarea utilizării subvenţiilor, nerespectarea prevederilor legale în acordarea şi justificarea avansurilor pentru achiziţii de bunuri, servicii şi lucrări, efectuarea unor plăţi pentru bunuri şi servicii în lipsa unor documente justificative legal întocmite, efectuarea de plăţi pentru produse/lucrări/servicii neexecutate/nerecepţionate în cantitatea facturată şi plătită, utilizării neeconomicoase şi ineficiente a fondurilor publice.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza