Breaking news Rata de infectare a scăzut sub 7 la Cluj-Napoca. Încă tot nu putem răsufla ușurați

Rata de infectare a scăzut sub 7 la Cluj-Napoca. Încă tot nu putem răsufla ușurați

După ce duminică rata cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 7 cazuri la mia de locuitori, la Cluj-Napoca, luni coeficientul a înregistrat o scădere și a ajuns sub noul prag psihologic al infectărilor.

După ce, duminică, rata infectărilor cu COVID-19 în Cluj-Napoca a ajuns la 7,09 la mie, luni a făcut un mic pas înapoi, dar suficient cât să coboare sub noul prag psihologic de 7, apărut ca urmare a noilor restricții impuse de autorități. Astfel, conform noilor date ale Direcției de Sănătate Publică, Cluj-Napoca e la 6,97.

La prima vedere, noua valoare a incidenței pare "confortabilă" în raport cu temutul 7,5 - coeficientul de infectări de la care noile restricții antipandemice ar fi impuse în municipiu pe parcursul întregii săptămâni, nu doar de vineri până duminică. Având în vedere, însă, forța cu care se pare că a lovit valul trei al pandemiei, din păcate, Clujul poate ajunge destul de repede/ușor de la 6,97 la 7,5, astfel că încă nu e cazul să răsuflăm ușurați. 

Primarul Emil Boc este cu ochii pe coeficientul de 7,5 la mie. "Bine ar fi să respectăm măsurile încă de acum pentru că ele fac doar să ajute orașul și țara să menținem pandemia sub control. Eu sper că nu vom trece de 7,5. Nu pot băga mâna în foc, dar sper că nu.

Graficul de creștere a fost în această săptămână, ne așteptăm și la o plafonare a acestuia, până la urmă, dar vom putea ști exact la începutul săptămânii viitoare, după ce vedem formula de calcul, care se pare că ne dezavantajează - de acolo a apărut creșterea asta exponențială", a spus primarul Boc, la ZIUA LIVE.

Comenteaza