Recepția lucrărilor pentru parcul din spatele Operei, Pădurea Clujenilor și Bd.-ul 21 Decembrie

Recepția lucrărilor pentru parcul din spatele Operei, Pădurea Clujenilor și Bd.-ul 21 Decembrie

Trei proiecte vor fi recepționate luna viitoare la Cluj-Napoca. 

"La final de iulie avem partea de finală de recepție pentru Parcul Ștefan cel Mare, pentru că acolo trebuie să se monteze și scena. La Pădurea Clujenilor se remediază partea unde a alunecat terenul și se înlocuiesc arborii care s-au uscat, pe cheltuiala constructorului, în iulie avem recepția finală și pentru 21 Decembrie, dar acolo e vorba doar de mici remedieri", a spus primarul, la ZIUA LIVE. 

Parcul Șt. cel Mare - Pe o suprafaţă de peste 1,2 hectare, parcul situat în Piaţa Ştefan cel Mare cuprinde esplanada şi spaţiile verzi aferente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Prin acest proiect, parcul de lângă Teatrul Național Cluj-Napoca devine unul modern, care se ridică la exigențele unui spațiu public calitativ și eficient, precum și un cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație oferă posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. Proiectul presupune plantarea a 64 arbori noi, care se adaugă celor deja existenți. Conform expertizei tehnice, a fost propusă înlocuirea a 9 arbori compromiși din punct de vedere fiziologic și care prezintă pericol pentru cetățeni.

Pădurea Clujenilor - Proiectul este finanțat prin fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Os - 4.2. Executantul lucrărilor este asocierea SC NORD CONFOREST SA – PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL. Valoarea totală a fost inițial de 22.861.202,24 lei. Contractul de execuție a fost semnat în iulie 2019 cu Asocierea SC Nord Conforest  -Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL având o valoare totală de 19.024.917 lei cu TVA.

Bdul 21 Decembrie - Asfaltarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 a început în 21 martie 2021. Lucrarea executantă de SC Diferit SRL, contractul fiind de 56.351.253,51 lei.

Comenteaza