Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Bani mai mulți pentru școlile din județ

Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Bani mai mulți pentru școlile din județ
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul curent va fi supus dezbaterii și votului consilierilor județeni, în ședința ordinară de luni, 31 octombrie 2022.

Conform referetatului de aprobare, Liceul pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 din alocații bugetare cu suma de 350.000 lei, sumă necesară pentru acoperirea cheltuielilor până la sfârșitul anului, atât pentru secțiunea de funcționare cât și pentru secțiunea de dezvoltare.

Școala Profesională Specială SAMUS solicită alocarea sumei de 120.000 lei la Titlul 20 ,, Bunuri și servicii,, sumă absolut necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu Iluminatul și încălzirea până la finele anului 2022.

Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu solicită alocarea sumei de 20.000 lei la Titlul 20 ,,Bunuri și servicii,, sumă necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu Iluminatul și încălzirea până la finele anului  2022.

Liceul Tehnologic Special Dej solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 din alocații bugetare cu suma de 150.000 lei, sumă necesară pentru acoperirea cheltuielilor cu iluminatul și încălzitul până la sfârșitul anului.

De asemenea, Filarmonica de stat Transilvania Cluj solicită suplimentarea bugetului din venituri proprii cu suma de 150.000 lei, doarece încasările au fost realizate la perioadă în proporție de 98% și utilizarea ei astfel: la Titlul 20 „Bunuri și servicii” suma de 142.000 lei pentru achiziția de accesorii muzicale și plata diverselor prestări de servicii și la Titlul 70 ,,Cheltuieli de capital,, suma de 8.000 lei pentru achiziția unui pian electric. 

Și Muzeul Etnografic al Transilvaniei solicită suplimentarea bugetului din venituri proprii pe anul 2022 cu suma de 65.000 lei și utilizarea ei la Titlul 70 ,,Cheltuieli de capital,, pentru achiziționarea unui sistem antiefracție și monitorizare video în Parcul Etnografic Romulus Vuia.

Potrivit aceluiași referat, prin această rectificare de buget se asigură în principal fondurile necesare pentru finanțarea instituțiilor din domeniul învățământului, sănătății, culturii și condiții optime pentru derularea proiectelor FEN.

Comenteaza