Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Ce instituții primesc bani în plus și pentru ce

Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Ce instituții primesc bani în plus și pentru ce

Întrunit în ședință ordinară joi, 26 septembrie 2024, forul deliberativ al județului Cluj a aprobat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu pe anul în curs.

Potrivit referatului de aprobare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 cu suma de 1.000.000 lei pentru achiziționarea unui microbuz de 18+1 locuri și 2 microbuze de 8+1 locuri necesare pentru dotarea centrelor din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj având în vedere că parcul auto este învechit și costul reparațiilor este tot mai ridicat.

Și Serviciul SSM-PSI, Logistic solicită cuprinderea în bugetul pe anul 2024 a sumei de 200.000 lei pentru achiziționarea unei autoutilitare tip N1 pentru transport persoane și materiale, în vederea asigurării desfășurării în condiții optime a activității personalului care asigură administrarea obiectivului Castel Banffy Răscruci.

Direcția Administrație și Relații Publice solicită cuprinderea în bugetul pe anul 2024 a sumei de 160.000 lei pentru achiziția unui Terminal Self Service.

Totodată, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca solicită suplimentarea bugetului pe anul 2024 cu suma de 150.000 lei, sumă provenind din sponsorizări încasate în data de 12.09.2024 conform contractului încheiat cu Roman Foeckl, sumă care va fi utilizată la Titlul 70 „Cheltuieli de capital” pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Prin această rectificare de buget se asigură fondurile necesare derulării eficiente a proiectelor de investiții  și a cheltuielilor de funcționare ale unităților de sub autoritatea Consiliului Județean. Prezenta rectificare a bugetului general propriu al Județului Cluj va permite gestionarea optimă a derulării execuţiei bugetare în anul 2024”, se mai arată în documentație.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de voturi.

Comenteaza