Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Mai mulți bani pentru lupta anti-COVID și drumuri

Rectificare bugetară la Consiliul Județean Cluj. Mai mulți bani pentru lupta anti-COVID și drumuri

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului general propriu al Judeţului Cluj pe anul 2021 va fi supus votului consilierilor locali, în ședința ordinară de joi, 28 octombrie 2021.

Potrivit referetatului de aprobare, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj solicită pentru pregătirea drumurilor județene pentru perioada de iarnă, derularea contractelor subsecvente pentru prestarea serviciilor de deszăpezire pe timp de iarnă pe cele 5 loturi (4,5 mil lei) precum și pentru achiziționarea de accesorii utilaje- tocător crengi  pentru o mai bună desfășurare a activității de întreținere și intervenție pe drumurile județene (150.000 lei).

De asemenea, Filarmonica de Stat Transilvania Cluj solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli aferent anului 2021 cu suma de 700.000 mii lei pentru cheltuieli de personal.

În ceea ce privește lupta împotriva noului coronavirus, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca solicită suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 din venituri proprii cu suma de 710.000 lei( suma de 700.000 lei alocată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca și 10.000 lei din donații și sponsorizări).

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” solicită  suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 cu suma de 271.000 lei din venituri proprii (sumă alocată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca) atît la venituri cât și la cheltuieli.

Totodată,Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a solicitat aprobarea suplimentării bugetului pe anul 2021 cu suma totală de 875,800 lei din venituri proprii (sumă alocată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca.

Conform aceluiași referat, prin această rectificare de buget se asigură în principal fondurile necesare pentru  finanțarea spitalelor în vederea combaterii și răspândirii noului virus COVID- 19,  fondurile necesare pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole și concerte de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, precum și fondurile necesare întreținerii drumurilor județene.

Comenteaza