Regională de Protecţia Consumatorilor înfiinţată la Cluj

Regională de Protecţia Consumatorilor  înfiinţată la Cluj
Noul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, de la Cluj, este Cristian Nicula, după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis să-şi reorganizeze structura.

Comisariatele Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) nu mai au personalitate juridică, acestea fiind arondate Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), din subordinea ANPC. Conform actului normativ de organizare şi funcţionare s-au constituit opt regiuni cu personalitate juridică, din care face parte şi CRPC Regiunea Nord-Vest, cu sediul la Cluj-Napoca. Din structura CRPC fac parte comisariatele judeţene Cluj, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, care nu au personalitate juridică, fiind coordonate de către comisari şefi adjuncţi.

Menţionăm că fostul comisar şef al CJPC, Mircea Radu, a fost schimbat după ce a trimis presei, în iunie, o scrisoare deschisă prin care şi-a exprimat nemulţumirea că i s-a acordat un calificativ redus la ultima sa evaluare de către ANPC. „Am fost singurul din ţară care a primit calificativul satisfăcător. Cei de la conducerea ANPC aveau un dosar cu apariţiile Clujului în presă şi m-au chemat în şedinţe ca să nu mai spun lucrurilor pe nume cu privire la hipermarketuri. Sigur vor să mă schimbe. Noi, cei din teritoriu, duceam greul, iar la Bucureşti, unde nu se prestau activităţi, erau salarii de 10.000-11.000 de lei", a precizat Radu. El nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima părerea despre înlocuirea din funcţie.

 

Comenteaza