Reîncep lucrările la Oraşul Comoară. Una din principalele artere de circulaţie intră în reparaţii

Reîncep lucrările la Oraşul Comoară. Una din principalele artere de circulaţie intră în reparaţii
Primăria Cluj-Napoca anunţă că marţi noaptea încep lucrările de modernizare a uneia din cele mai intens circulate artere din municipiu, care fac parte din proiectul european cunoscut sub numele de "Oraşul Comoară".

 

Este vorba de strada Memorandumului, unde în prima etapă execuţia se va derula pe prima bandă carosabilă, în direcţia de mers spre cartierul Mănăştur, şi pe trotuarul adiacent numerelor cu soţ. Pentru pietoni se va asigura un culoar protejat spre clădiri.

Zona de lucrări va fi semnalizată cu indicatoare rutiere şi balize, prin grija executantului lucrărilor de modernizare a străzii. Reprezentanţii primăriei îşi cer scuze participanţilor la trafic şi locuitorilor din zonă pentru disconfortul creat şi îi roagă să se conformeze noilor reglementări de circulaţie.

Pe parcursul derulării lucrărilor, staţia de transport în comun de pe str. Memorandumului, sensul spre cartierul Mănăştur, va fi scoasă din uz. Pentru ca transportul în comun să se desfăşoare în condiţii optime se va înfiinţa însă o staţie provizorie pe str. Moţilor, între str. Emil Isac şi semafor, pentru liniile de troleibuze 1 şi 25, respectiv pentru autobuzele cu numărul 9 şi 52.

"Deoarece spaţiul pentru această staţie este redus, liniile de autobuze 19, 29 şi 42 vor avea traseul deviat din Pţa Mihai Viteazul pe str. J. Curie - Bd. 21 Decembrie 1989 - Pţa Unirii (traseul de bază este pe str. Regele Ferdinand)", au mai anunţat reprezentanţii CTP.

Totodată, se prelungeşte alveola staţiei Sora până la str. J. Curie, astfel încât noua locaţie va deservi liniile 3, 4, 5, 6 şi 7 de troleibuze, respectiv 19, 24, 24B, 29, 30, 32B şi 42 de autobuze.

În proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric" sunt cuprinse străzile Memorandumului, Moţilor, Avram Iancu şi I. C. Brătianu.

Licitaţia pentru proiect a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza