Reprezentanţii marilor oraşe europene fac schimbi de bune practici la Cluj

Reprezentanţii marilor oraşe europene fac schimbi de bune practici la Cluj
Municipiul Cluj-Napoca a intrat în acest an în asociația europeană Eurocities, una dintre cel mai puternice forme de reprezentare non-guvernamentală din U.E. a nivelului local în relația cu instituțiile europene.

În perioada 28-29 septembrie se desfășoară prima întâlnire la Cluj-Napoca a grupului de lucru pe incluziune socială din cadrul Eurocities și totodată primul eveniment găzduit de orașul nostru în cadrul acestui nou parteneriat european.

La eveniment au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, din cadrul DG Employment and Social Affairs, precum și președintele, respectiv vice-președintele grupului de lucru pe tema incluziune socială al Eurocities, alături de experți din orașe membre precum Ghent, Leeds, Barcelona, Berlin, Gothenburg, Viena.

"Obiectivul nostru în colaborarea cu partenerii din Eurocities în grupul de lucru pe incluziune socială este de a valorifica oportunitățile de depunere a unor proiecte împreună cu alte municipalități în cadrul apelurilor deschise de Comisia Europeană în domeniul anti-discriminării și în cadrul programului Orizont 2020. Totodată, orașele din rețea urmăresc să împărtășească expertiză și bune practici între membri și parteneri, în vederea consolidării rolului important pe care autoritățile locale îl dețin în gestionarea provocărilor strategice la nivel local. Primăria Cluj-Napoca desfășoară, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală și alături de sectorul non-guvernamental, o serie de programe sociale și educaționale care vizează comunitățile defavorizate (programul "Școală după școală"; transport gratuit la școală; parteneriate cu mediul ONG, precum proiectul ADI-ZMC Pata Cluj cu finanțare norvegiană sau proiectele Centrului Cultural Clujean ș.a.)", a declarat primarul Emil Boc. 

Atragerea de finanțări nerambursabile în domeniul incluziunii sociale, complementar cu alocări necesare din resurse proprii, rămâne în continuare o prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, iar direcția acestor proiecte se concentrează pe 4 componente majore: educație, locuințe sociale, locuri de muncă și implicare culturală.

Comenteaza