Reîncep lucrările pe Podul Fabricii. Vor fi restricții de circulație

Reîncep lucrările pe Podul Fabricii. Vor fi restricții de circulație
| Foto: Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a anunțat instituirea unor restricții de circulație pe Podul Fabricii. 

”Începând de joi, 9 aprilie, vor începe lucrările la rosturile de dilatație ale podului peste Someșul Mic de pe strada Fabricii. Circulația rutieră se va restricționa temporar pe câte un sens, alternativ”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Municipalitatea a prelungit termenul de finalizarea lucrărilor la acest pod pentru acest an, cu toate că inițial podul trebuia să fie gata din 2019. Lucrările de bază au constat în ridicarea etapizată a podului cu 5 cm, înlocuirea de grinzi și de elemente de reazem (la infrastructură), frezări, schimbări de grinzi, suprabetonări, asfaltări (la suprastructură).

Podul Fabricii are patru benzi de circulație (3,5 m lățime), două spații parapet direcționale de 0,5 m, trotuar pietonal de 1,9 m pe ambele părți. Valoarea lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, acestea fiind executate de către societatea ARL Cluj.

Podul Fabricii asigură legătura între cartierul Mărăști și zona industrială Terapia, iar reabilitarea podului a fost necesară pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic.

Comenteaza