Restricții mai aspre într-o stațiune de schi din Cluj, plus în alte două comune. De mâine intră în scenariul galben

Restricții mai aspre într-o stațiune de schi din Cluj, plus în alte două comune. De mâine intră în scenariul galben

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis, miercuri, să treacă în scenariul galben de funcționare trei comune din județ, după ce rata infectărilor cu noul coronavirus a urcat peste pragul de 1,5 la mie.

Este vorba de comuna Băișoara, care include și stațiunea - care a fost tot sezonul rece un punct de atracție, mai ales la sfârșit de săptămână, pentru iubitorii de schi, dar și de comunele Aluniș și Săcuieu, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, vor funcționa de joi, 8 aprilie, până pe 12 aprilie, în scenariul galben. 

Decizia CJSU Cluj vine după ce în comunele menționate incidența cazurilor cu COVID a intrat pe un trend ascendent în ultimele zile - Băișoara a urcat miercuri la o rată a infectărilor de 2,03, după ce luni era la 1,01, Aluniș a urcat la 1,69 de la 0,85 - cât era luni, iar Săcuieu, la 2,02, de la 1,35 cazuri la mie. Detalii privind măsurile dispuse de CJSU Cluj pot fi consultate în Hotărârile nr. 62 și 63 din 7 aprilie 2021.

Aceasta înseamnă că, începând de mâine, în cele trei comune organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza