S-a dat undă verde pentru centura ce leagă Clujul de Floreşti

S-a dat undă verde pentru centura ce leagă Clujul de Floreşti
Primăria Floreşti a semnat documentele de predare a amplasamentului pentru drumul de ocolire - Centura Sud. Ordinul de începere al lucrărilor a fost semnat săptămâna trecută, iar termenul de realizare a lucrării este de șase luni.

Pentru realizarea Centurii Sud vor avea loc 15 exproprieri, evaluările fiind deja realizate. Pe amplasamentul centurii și pe căile adiacente de comunicație au fost amplasate semnele de avertizare rutieră privind desfășurarea de lucrări. Executantul a adus în zona şantierului utilaje, se lucrează pe traiectul vitoarei şosele, urmând să fie amplasată şi o stație de asfalt.

Lucrările vor începe efectiv cu cele două "bretele", cea spre Drumul Naţional (DN) nr. 1 din zona Polus, respectiv Metro. Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,6 km - firul principal, la care se adaugă încă 2 km de bretele.

Drumul de ocolire Sud va avea 11 podețe și două poduri, precum și două girații și trei intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus.

Carosabilul va fi de 2x3,5 m, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 m, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar - pistă de biciclete fiind de 2 m. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și semnalizare rutieră.

Finanțarea lucrării este asigurată printr-un credit revolving în valoare de de maximum 47,6 milioane de lei. Dobânda este una de 0,3% pe an, plus ROBOR.

Comenteaza