News alert S-a obținut ultimul AVIZ pentru Centura Metropolitană / Boc: „Va duce Clujul la un alt nivel”

S-a obținut ultimul AVIZ pentru Centura Metropolitană / Boc: „Va duce Clujul la un alt nivel”

Primăria Cluj-Napoca a obținut ultimul aviz pentru centura metropolitană. Urmează aprobarea proiectului în Consiliile Locale Florești, Apahida, Baciu, Gilău și Cluj-Napoca.

La deschiderea oficială a Bazei Sportive „La Terenuri” din cartierul Mănăștur, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuțat faptul că toate cele 56 de avize pentru Centura Metropolitană a Clujului au fost obținute, iar săptămâna viitoare proiectul centurii va fi aprobat în consiliile locale din Florești, Apahida, Baciu, Gilău și Cluj-Napoca.

„Prin efortul tuturor celor implicați, astăzi (29 iulie - n. red.) avem cele 56 de avize pentru centura metropolitană și săptămâna viitoare Clujul, Gilăul, Floreștiul, Apahida și Baciu vor aproba în Consiliul Local trimiterea către București a întregii documentații pe care am redactat-o în și pe seama Guvernului.

La sfârșitul săptămânii viitoare vom fi în măsură să trimitem în Guvernul României la Ministerul Transportului în speță toată documentația care după aceea să fie avizată de către CNAIR de către comitetul interministerial, să avem hotărârea de Guvern cu privire la indicatorii tehnico-economici și lansarea licitației.

Licitația va fi decisă de către Guvern. Noi ne-am asigurat că finanțarea să fie prinsă prin eforturile noastre politice, am avut-o la început în PNRR, un alt ministru a scos-o de acolo cu ranga, dar am găsit în actualul ministru (Grindeanu - n. red.) susținere să fie centura prioritizată pe locul 3 în rândul centurilor metropolitane”, a declarat edilul Clujului.

Boc: „Centura Metropolitană, printre cele mai mari investiții ale Clujului”

„Centura metropolitană este o investiție majoră a Clujului de peste un miliard de euro. Primăria Cluj-Napoca are acum în derulare proiecte de peste 3 miliarde de euro, 2 miliarde metroul și un miliard centura. Mai avem 500 de milioane de euro proiecte în diverse faze de derulare (…) Această centură care are un traseu de 42 de km, drumuri de legătură de 32 de km + 26 de km de bretele și noduri + 35 de km piste de bicicletă.

Este prima și cred că cea mai importantă centură din România care are 35 de km de pista de bicicletă + 5 tunele care ridică costurile. Este o lucrare importantă care alături de trenul metropolitan, metrou, de deconectarea Clujului de la Autostradă și pasajul de la Tăietura Turcului, toate acestea vor duce Clujul la un alt nivel”, a mai adăugat primarul din Cluj-Napoca.

Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului existent. Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida - 2,2 km, Florești - 7 km și Cluj-Napoca – 21 km. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. O bună parte a investiției va fi asigurată din fonduri europene.

Comenteaza