S-a semnat contractul pentru un nou tronson al Autostrăzii Transilvania

S-a semnat contractul pentru un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
Documentul a fost semnat de către oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Contractul vizează proiectarea și execuția pentru realizarea autostrăzii Brașov - Târgu-Mureș - Cluj - Oradea, secţiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, lotul 2, Iernut - Chețani, de la km 3+600 la km 21+500 ", informează CNADNR.

Termenul de execuție este de patru luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuția de lucrări și 48 de luni perioada de garanție. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi - Max Boegl România - Astalrom - Consitrans, valoarea acestuia fiind de 437,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Finanțarea obiectivului este din fonduri ale Uniunii Europene, 75% și de la Guvernul României, 25%. Secțiunea 2A de la km 0+000 la km 37+191, parte a obiectivului de investiții Autostrada Brașov - Cluj - Borș, se situează pe teritoriul județului Mureș, între localitățile Ogra și Hădăreni, respectiv în județul Cluj, între Hădăreni și sud-estul municipiului Câmpia Turzii.

Secţiunea 2A este împărțită în trei subsecțiuni:

lotul 1: Ogra, km 0+000 - Iernut, km 3+600

lotul 2: Iernut, km 3+600 - Chețani, km 21+500

lotul 3: Chețani, km 21+500 - Câmpia Turzii, km 37+191

Pentru celelalte două loturi, respectiv 1 şi 3, contractele au fost semnate încă din februarie 2015, dar lucrările nu au demarat din cauza procedurilor greoaie de expropriere şi autorizare. Recent, guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru accelerarea acestor proceduri.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a apreciat că, la lucrările pe tronsonul Târgu-Mureş - Ogra al A3 se vor câştiga 4-6 luni, iar la tronsonul Câmpia Turzii - Ogra se vor câştiga, de asemenea, şase luni în execuţia acestor proiecte de transport.

Comenteaza