Foto S-au acordat premiile „Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” pe 2024. Gala de la Cluj a ajuns la a X-a ediție
- Scris de Ziua de Cluj
- 29 Iul 2024, 19:24
- Administraţie
- Ascultă știrea
Premiile Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie s-au acordat, luni, la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.
Aceste premii anuale, inițiate în anul 2015, recunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.
Concursul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu prof. dr. Rada Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014, profesoară la Universitatea Michigan.
Rada Mihalcea este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din Statele Unite ale Americii, fiind recunoscută în topul celor mai buni 100 cercetători americani și premiată de fostul președinte al S.U.A., Barack Obama.
Câștigătorii ediției 2024 sunt:
Premiul I: Sergentu Dumitru-Claudiu (Univ. Alexandru Ioan Cuza, Iași, Chimie)
Premiul II: Surdu Vasile Adrian (Univ. Politehnică, București, Chimie Aplicată și Știința Materialelor)
Premiul III: Uban Ana-Sabina (Univ. București, Informatică)
Mențiuni: Câmpu Andreea-Maria (Univ. Lucian Blaga, Sibiu, Facultatea de Științe)
Chicinaș Horea-Florin (Univ. Tehnică, Cluj-Napoca, Facultatea Știința Materialelor, Gühring SRL)
Georgescu Raluca (Univ. Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Psihologie)
Niculescu Adelina-Gabriela (Univ. Politehnică, București, Inginerie Chimică și Biotehnologii)
Tămaș Alexandra (Univ. Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Geologie)
Câștigătorii celei de-a X-a ediții a concursului vor primi premii în bani (locul I - 3000 $, locul II - 2000 $ și locul III - 1000 $), mențiuni speciale precum și diplome de merit.
Premiile au fost oferite de Betfair Romania Development, Sinapsys Nearshore și Terapia - O companie Sun Pharma.
Și-au putut depune candidatura la aceste premii toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară, cu condiția să nu depășească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2024 (inclusiv).