S-au pus bazele societăţii care va administra Sala Polivalentă

S-au pus bazele societăţii care va administra Sala Polivalentă
Consiliul Local (CL) a pus joi bazele societăţii care va administra Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca.

Consilierii locali clujeni s-au întrunit joi într-o şedinţă extraordinară în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către municipiul Cluj-Napoca, prin Consiliul Local, a unei societăţi comerciale care să se ocupe de administrarea Sălii Polivalente.

CL a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale care să administreze Sala Polivalentă şi a fost hotărâtă comisia de selecţie care urmează să stabilească Consiliul de Aministraţie al noii societăţi.

Lucrările la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca sunt pe ultima sută de metri, iar constructorii promit că aceasta va fi terminată până în luna septembrie.

"Chiar ieri am vizitat lucrările pe teren pentru a ne asigura că sunt în grafic, începând cu 15 septembrie vom putea intra la efectuare recepţiei, astfel încât din luna octombrie aceasta să fie inaugurată. Pentru aceasta avem nevoie să pregătim de echipa va conduce Sala Polivalentă, pentru a lucra şi pentru a pregăti administrarea ei, după modelul eficient şi consacrat care este aplicat şi în cazul Cluj Arena. Sunt convins că Sala Polivalentă va reuşi într-un interval de timp să devină eficientă, profitabilă şi aducă benificii clujenilor . Începem demersurile legale pentru administrarea Sălii Polivalente, iar cel de astăzi este primul din acest şir evenimente", a declarat primarul Emil Boc.

Comisia de selecţie urmează să stabilească membrii Consiliul de Aministraţie al noii societăţi. Cel mai probabil, noua societate se va numi SC Sala Polivalentă, dar încă nu se ştie dacă sala propriu-zisă va purta un nume.

"Aş porni de la denumirea chiar propriu-zisă SC Sala Polivalentă, dar orice altă propunere este bine venită. Cred că deja în mintea clujenilor Sala Polivalentă s-a cam impus ca nume. Pornim de la acest nume şi Consiliul Local va decide", a menţionat Boc.

Emil Boc a explicat şi motivul pentru care au recurs la această variantă, aceea de a înfiinţa o societate comercială. "Motivul pentru care urgentez acest demers este faptul că în urma deciziei guvernului s-au desfiinţat posturile vacante care erau la primărie pentru Sala Polivalentă şi, nefiind alocate sume suplimentare de bani pentru plafonul de salarii, suntem în imposibilitatea de a angaja la primărie oameni care să se ocupe de administrarea Sălii Polivalente. În aceste condiţii vom merge pe soluţia societăţii comerciale, după un model pe care îl mai avem: Cluj Arena", a declarat miercuri primarul în timpul vizitei pe şantier.

Sala Polivalentă a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, fără TVA, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum şi congrese şi concerte. Capacitatea noii săli se ridică la un număr de peste 7.000 în cazul competiţiilor sportive, iar pentru concerte numărul acestora creşte până la 10.000 de locuri.

Comenteaza