Salariile de la RADP, analizate luni la Prefectură: "Angajaţii sunt într-o situaţie disperată"

Salariile de la RADP, analizate luni la Prefectură:
Situaţia plăţii salariilor angajaţilor Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) va fi analizată luni în Comisia Judeţeană de Dialog Social, după ce RADP a pierdut procesul cu firma din Zalău care a concesionat patinoarul din Gheorgheni.

Comisia de Dialog Social a fost convocată de prefectul Florin Stamatian, la solicitarea Cartel Alfa, luni dimineaţa în Sala Mare a Palatului Administrativ.

"Angajaţii sunt într-o situaţie disperată, nu reuşesc să-şi ia salariile. Trebuie să găsim soluţii", spune preşedintele Cartel Alfa, Valentin Ilcaş, cel care a convocat Comisia de Dialog Social. Salariile au întârziat aproape o lună, "iar la salariile lor, şi o săptămână întârziere e mult", spune el.

Peste 60% dintre angajaţii RADP sunt membri ai sindicatului Demnitatea, afiliat la Cartel Alfa. Aceştia au protestat în faţa Curţii de Apel Cluj, în urmă cu o lună (foto), împotriva deciziei instanţei de a obliga regia la plata a aproximativ trei milioane de lei către firma din Zalău care a concesionat patinoarul din Gheorgheni, dar al cărei contract a fost reziliat unilateral în 2005.

Vezi aici detalii

Comenteaza