Sancţiuni pentru locuitorii din Chinteni, care nu vor semna contractele noi cu Supercom. Pubele cu cod de bare şi plata gunoiului, la kg

Sancţiuni pentru locuitorii din Chinteni, care nu vor semna contractele noi cu Supercom. Pubele cu cod de bare şi plata gunoiului, la kg
| Foto: someseanul.ro

Primarul comunei Chinteni, Lucia Magdalena Suciu, le transmite locuitorilor din comună să încheie până în data de 27 ianuarie contractele cu furnizorul de servicii de salubritate Supercom. Pubelele vor avea cod de bare, iar plata gunoiului se va face la kilogram. 

"În atenția locuitorilor comunei Chinteni, Având în vedere că, începând cu data de 27 ianuarie 2023, SC SUPERCOM SA va opera oficial pe raza comunei Chinteni, urmând ca deșeurile ce se vor colecta de la fiecare în parte, să fie cântărite la momentul ridicării și în funcție de cantitatea cântărită să fie stabilită și taxa de salubritate aferentă, vă atragem atenția asupra obligației fiecărui beneficiar DE A ÎNCHEIA CONTRACTUL DE PRESTĂRI SERVICII DE COLECTARE A DEȘEURILOR MUNICIPALE PENTRU UTILIZATORII NON-CASNICI, până la această dată și de a ridica pubela cu codul de bare.

În cazul în care, după data de 27 ianuarie 2023, ca urmare a verificărilor pe care le vom efectua, vom constata că printre dumnevoastră există persoane care nu și-au încheiat contractele de salubritate, vom fi nevoiți să recurgem la aplicarea unor sancțiuni", a transmis primarul comunei Chinteni, Lucia Magdalena Suciu pe pagina de Socializare. 

Oamenii o întreabă pe primăriţă cum vor ridica cei de la Supercom reciclabilele daca până la această dată nu au distribuit sacii sau pubele pentru astfel de deșeuri, iar alţii deja spun că au primit pubelă fără cod de bare.

Amintim că furnizorul de servicii de Salibritate Supercom intră, din 27 ianurie 2023, pe partea de salubritate menajeră. Clujenii vor plăti factura la gunoi, per kilogram, în funcție de cât colectează selectiv. Asociațiile de proprietari și persoanele fizice sunt obligate să-și încheie noi contracte, amenzile fiind draconice. Schimbările vor începe în cartierele de case. 

Consilierii locali au votat, anul trecut, proiectul de hotărâre privind atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor municipale către Supercom. Firma bucureșteană a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani. 

Din 23 ianuarie 2023 clujenii vot putea să încheie noile contracte și online, pe site-ul Supercom.

Comenteaza