Scandal fără rezultat la Consiliul Judeţean: lucrările la pistă merg înainte VIDEO

Scandal fără rezultat la Consiliul Judeţean: lucrările la pistă merg înainte VIDEO
Reprezentantul persoanelor care vor fi expropriate în zona aeroportului, Radu Rusu, a fost prezent în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, ca să le atragă atenţia consilierilor că vor comite "o ilegalitate" în cazul în care vor aproba demersul executivului de a aproba noua expertiză de evaluare a terenurilor din zona aeroportului.

Acesta a venit însoţit de Viorica Tăuţan, unul dintre proprietari. Are 2.000 de metri pătraţi în Apahida, pe care iniţial i s-a propus o despăgubire de 12 euro pe metrul pătrat, sumă în privinţa căreia fusese deja notificată. Acum, Consiliul Judeţean a aprobat doar 40 de bani pe metrul pătrat, pentru acelaşi amplasament. "E inadmisibil, pentru că nici măcar nu am fost notificată că a fost modificată această sumă", a spus Tăuţan. De asemenea, Radu Rusu a precizat că e ilegal să notifici cu privire la o anumită sumă, care a fost prevăzută într-un raport de expertiză, iar ulterior să modifici această sumă fără să-i notifici pe proprietari.

Juriştii CJ Cluj au precizat că această sumă notificată iniţial a fost o sumă estimativă, ce putea fi modificată, şi că prin urmare CJ Cluj nu avea obligaţia să plătească suma respectivă. Consilierii PDL au atras atenţia că se comite o ilegalitate având în vedere că iniţial acest raport de evaluare, deşi a fost adoptat de CJ Cluj în iunie, nu prevedea aceste sume. Acestea au fost modificate pe parcurs, fără ca deliberativul să fie înştiinţat. "Nu ştiam că nu s-a făcut selecţie de ofertă, că nu s-a dat ordin pentr uînceperea expertizei, cu alte cuvinte că nu s-a respectat procedura", spun aceştia.

Consilierii judeţeni ai USL, în schimb, i-au acuzat pe democrat-liberali că încearcă să blocheze proiectul noii piste de aterizare-decolare şi că proprietarii care se plâng de situaţia actuală ar fi "colegi cu cei din PDL". "Dintre cei care aţi fost ieri şi aţi protestat, pe mulţi v-am recunoscut că sunteţi reprezentanţi PDL", spune preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Cei prezenţi dintre proprietari au respins acuzaţiile.

Consilierii PDL au părăsit şedinţa în masă, iar majoritatea creată de USL, cu PPDD şi UDMR; a votat propunerile executiv, astfel încât lucrările la pistă vor putea continua. Uioreanu a precizat că toţi cei nemulţumiţi se pot adresa instanţei, pentru că legea exproprierii "s-a respectat întocmai". Chiar dacă admite că unele sume sunt destul de mici, proprietarii pot câştiga în instanţă dreptul de a primi mai mulţi bani.

Uioreanu a dat asigurări că lucrările la noua pistă vor fi gata în 1 noiembrie.

Comenteaza