Scandal în Consiliul Local. Boc, la cuţite cu consilierii locali USL VIDEO

Scandal în Consiliul Local. Boc, la cuţite cu consilierii locali USL VIDEO
Scandal în Consiliul Local din Cluj-Napoca: aleşii locali din USL au părăsit şedinţa după ce s-au contrat cu primarul Emil Boc.

Decizia USL de a părăsi sala de şedinţă a venit după discuţiile proiectului privind taxa specială inclusă în biletul RATUC, după ce consilierii locali PNL şi PSD au propus amânarea proiectului până la numirea Consiliului de Administraţie al viitoarei companiide transport. Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local privind instituirea taxei nu a fost aprobat pentru că nu a întrunit suficiente voturi: doar 13 "pentru", de la consilierii locali ai PDL şi UDMR, insuficient.

Primarul Emil Boc i-a acuzat pe consilierii locali USL că vor să împiedice extinderea RATUC în zona metrpolitană, având în vedere că taxa ar urma să fie instituită pentru ca regia să nu plătească tva ci să cumpere autobuze şi troleibuze noi. "Vreţi să plătiţi poliţe din campanie către firma Fany", le-a reproşat Boc cu referire la firma care asigură transportul de persoane între Floreşti şi Cluj-Napooca.

"Vă arăt dosarul de la Tribunal ca să vedeţi că la referendum aţi plimbat oamenii la secţii de votare cu autobuzele Fany şli acum vreţi să împiedicaţi cumpărarea de mijloace de transport noi", a reproşat Boc. Liderul de grup Claudia Anastase a cerut un drept la replică, dar preşedintele de şedinţă a refuzat, menţionând că primarul nu a nominalizat nicio persoană.

USL a părăsit sala de şedinţe, unde a rămas doar primarul şi 14 consilieri. Există cvorum pentru continuarea şedinţei, dar proiectele ce au nevoie de două treimi din voturi au fost amânate.

Comenteaza