Scenarii noi de funcționare pentru încă patru comune din Cluj

Scenarii noi de funcționare pentru încă patru comune din Cluj

Comitetului Județean pentru situații de Urgență Cluj a modificat miercuri scenariile de funcționare pentru încă patru comune din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis miercuri, prin Hotărârea nr. 43 din 24 martie 2021, că începând de vineri, 26 martie, în comuna Bonțida (5,17), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, se aplică măsurile aferente așa-numitului scenariu roșu. 

Astfel, localurile vor putea funcționa, timp de 14 zile, doar la exterior, barurile și cluburile rămân închise, la fel și sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec de luni în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță și cei din clasele primare, plus jumătate din cei aflați în clasele terminale, unde se va aplica scenariul hibrid.

Totodată, comunele Borșa, Iclod și Suatu trec din scenariul verde în cel galben, după ce incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a trecut de 1,5/1.000 de locuitori. Luni rata cazurilor de COVID în cele trei comune era sub 1,5 cazuri la mie. Astfel, incidența în comuna Iclod a ajuns miercuri la 1,85 de la 1,39 - cât era luni, în comuna Suatu - la 1,97 de la 1,31, iar Borșa e la un pas de pragul roșu - 2,99, după ce luni avea o rată a infectărilor de 0,75 la mia de locuitori.  

Aceasta înseamnă că, începând de vineri, timp de 14 zile, în cele două localități organizarea şi desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea şi desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului şi în intervalul orar 06:00-22:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului. De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza