Scurt-circuit pe relația Primărie - CTP. Efectul: o licitație anulată

Scurt-circuit pe relația Primărie - CTP. Efectul: o licitație anulată

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a anulat o licitație care punea într-o lumină nefavorabilă eforturile de câțiva ani ale Primăriei.

În anul în care vin, la Cluj, puzderie de autobuze noi, Compania de Transport Public (CTP) a lansat o licitație și pentru mijloace de transport second hand. Iar această decizie strategică a născut discuții și s-a finalizat cu anularea atribuirii. 


81

de autobuze noi au venit deja sau sunt așteptate până la sfârșitul anului de Compania de Transport Public; cele care au ajuns sunt 11 autobuze electrice, iar în noiembrie și decembrie sunt programate să sosească 60 de autobuze diesel și alte 10 electrice.


Confruntat la Realitatea FM cu problema achizițiilor de autobuze second hand, în condițiile în care Clujul a investit serios într-un parc auto nou, numeros și eco-friendly, primarul Emil Boc a spus că este ultima dată când se mai cumpără vechituri. Se zvonește că, odată ajuns însă la birou, după emisiunea de la radio, a purtat o discuție ceva mai aprinsă cu directorul CTP. Nu are nicio logică să cumperi mașini vechi în condițiile actuale, decât dacă explicațiile nu sunt cele mai ortodoxe. Așa se face că licitația cu pricina a fost anulată.


1,8
milioane de lei urma să cheltuie CTP pe 12 autobuze uzate de alții.

ZIUA de CLUJ a scris încă de la apariția în SEAP a licitației că se pregătește cumpărarea unor autobuze la mâna a doua din Franța, pe un traseu bătătorit de ani mulți. Există o mereu aceeași societate care câștigă și care aduce pe bani mulți ceva ce cumpără de lângă Paris pe bani puțini.


În august, ZIUA de CLUJ a publicat o ”hartă” a vehiculelor moderne care au fost achiziționate deja sau care urmează să ajungă în municipiu, multe dintre acestea pe fonduri europene nerambursabile (iar dacă ne referim la 11 autobuze electrice, pe finanțare elvețiană nerambursabilă în cuantum de 85%). Totalul este impresionat: 221 de autobuze și troleibuze, 26 de tramvaie care ar urma să transporte călători prin Cluj până în 2020. Avem achiziționate până în prezent 4 tramvaie, 40 de autobuze articulate, 10 nearticulate, 11 autobuze electrice și 20 de troleibuze.

Comenteaza